Postautor: Konto usunięte » 21 listopada 2012, 17:37
no zależy w jakich ilościach ja Cavia Crispy mieszam z Cavia Nature do tego jeszcze 2 inne granulaty i robie taką mieszankę z tym że jak daje Crispy 1kg to tych innych też aby było tak 1/4
Czym sie roznia karmy z Versa Laga i jaka najbardziej polecacie,bo jestem zielona w tym temacie? Czym sie rozni Cavia pro np od complete i innych??? Poza tym ze jedne w granulacie a inne nie?? Bo ja juz zglupialam ;/
Postautor: Konto usunięte » 22 listopada 2012, 19:06
Nie versa laga, a Versele Laga Najbardziej polecane to Cavia Complete, Pro i Nature. Wszystko zależy od składu i upodobań świnki, nie każda zje granulat. Karmy różnią się formą i składem. Skład liczy się najbardziej.
ooooo i to się nazywa krótko na temat a konkretnie, a tak poważnie dimii ma rację skład każdej karmy jest najważniejszy,musisz zauważyć co świnka wcina najchętniej .Moje z granulatem nie mają problemu obecnie mam Cavia Nature i Muesli Crispy w nowym opakowaniu pisałam o tym wcześniej:)
nie kupowałam jeszcze cavii complete ale słyszałam, że cavia pro ma więcej wit.C w składzie wiem też że cavia pro niechętnie jest jedzona przez świnki mam troszkę tej karmy ale moje pannice nie chcą jej jeść zawsze zostawała w miseczce i lądowała w koszu ( może dlatego że są to grube dość twarde kawałki ?) ja preferuje te karmy o których pisałam wyżej mam sprawdzone i nie zmieniam oczywiście czasem coś im kupię dla urozmaicenia tak jak ostatnio z Vitakraftu kupiłam wałeczki z lucerny baaaaaaardzo im smakują