Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Chora świnka - pomocy.

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Kasia21
Użytkownik
Kontaktowanie:

Chora świnka - pomocy.

Postautor: Kasia21 » 16 marca 2013, 17:03

Witam. Mam problem z moją świnką. Od kiedyś robi duuuże bobki, są naprawdę sporę i strasznie śmierdzą. Są wielkości połowy normalnego jajka tak mniej więcej. Nie wiem co mu jest i dlatego proszę o pomoc. Mój tata stwierdził, że daje jej za mało owoców i warzyw i może być to zatwardzenie lub zaparcie. Jak podniosę świnkę to np kawałek tego bobka wielkiego wystaje jej z pupy i tak jest dopóki nie zrobi go do końca. Czy zmiana diety mu pomoże ?
Nie wiem co robić i co mu może być. Jeśli nie pomoże zmiana diety to udam się do weterynarza, chyba że Wy umiecie mi jakoś pomóc ?
Z góry bardzo dziękuję.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Re: Chora świnka - pomocy.

Postautor: Fafka123 » 16 marca 2013, 17:06

Nie umiemy Ci pomóc, powinnaś się do weta udać jak tylko zobaczyłaś jakąkolwiek niepokojącą zmianę ;)
Wetami nie jesteśmy, po objawach możemy sobie tylko gdybać...

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 16 marca 2013, 18:23

To, że bobki są duże to nie jest nic niepokojącego. Samce np. robią sporo większe bobki niż samiczki. No i małe świnki robią małe bobki, a dorosłe większe. Problemem jest to, że śmierdzą... to jest niepokojący objaw i powinnaś zgłosić się ze świnką do weterynarza, on Cię pokieruje.

Gr0m
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gr0m » 17 marca 2013, 10:44

Idź do weterynarza, a w międzyczasie spróbuj dać śwince trochę otrąb owsianych i siemienia lnianego (do kupienia w markecie)