Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

witam serdecznie

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Ania 11
Użytkownik
Świnki morskie: Mila
Kontaktowanie:

witam serdecznie

Postautor: Ania 11 » 4 kwietnia 2013, 19:32

Witam wszystkich jestem osobą która właśnie zakupiła świnkę morską a właściwie to mój syn. mamy taki problem z naszą Milą bo tak właśnie ją nazwaliśmy, chodzi oto że Mila ma ropiejące oczy i mało się porusza, ona ma dopiero 8 tygodni a jest u nas od 2 kwietnia tj. 3 dni. Z jedzeniem nie ma problemu bo jak widzę sobie smacznie je proszę o rady z góry dziękuje :) Ania

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Re: witam serdecznie

Postautor: Asia909 » 4 kwietnia 2013, 19:46

Witaj! Z oczkiem to musisz iść do weterynarza. :) W zoologicznych zwykle tak jest. Wklej zdjęcie świnki!

P.S. Nie planujesz towarzystwa dla Mili? :P

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Awatar użytkownika
Ania 11
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ania 11 » 4 kwietnia 2013, 20:01

witam cie Asiu dzięki za odpowiedz z towarzystwem dla Mili to jeszcze muszę poczekać to jest nasza pierwsza świnka i jeszcze się o nią obawiam ze mi nie przeżyje

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 kwietnia 2013, 22:01

Witaj na forum!
Wymiziaj Milę ode mnie i od moich chłopaków :)
Z oczkiem tak jak już Asia wspomniała idź do weta ;)

Awatar użytkownika
Ania 11
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ania 11 » 5 kwietnia 2013, 17:42

witam dzisiaj mam świnkę gładkowłosa . moja Mila jest chora ma zapalenie górnych dróg oddechowych no i ma antybiotyk . to jest właśnie częsta przyczyna chorób świnek które są kupowane w sklepach zoologicznych. mam nadzieje ze wyzdrowieje :)

Awatar użytkownika
Ania 11
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ania 11 » 5 kwietnia 2013, 20:21

w karmie dla świnki znaleźliśmy małe białe robaczki tzw. rozkruszek mączny czy to jest szkodliwy dla świnek? weterynarz powiedział ze mamy kupić pakowany pokarm tak tez zrobiliśmy bo pakowany jest zdrowszy i odżywszy bez żadnych szkodników malutkich :)

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 5 kwietnia 2013, 20:57

Witaj. Co do karmy to każda pakowana też nie jest dobra.
Kup najlepiej vitakraft emotion lub versele laga (np. cavia nature, cavia crispy, cavia complete) + oczywiście siano, warzywa, owoce i zielenina.
Co do karmy z robakami to wyrzuć koniecznie, wydaje mi się że jak świnka zje robaczka to się jej nic nie stanie ale taka karma z robakami może się psuć czy coś.
Ogólnie karma na wagę to syf i pic na wode.

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 5 kwietnia 2013, 22:21

witamy serdecznie kolejną mamę na forum ( w końcu będzie mi raźniej ) kupując świnkę w zoologu często zdarza się że świnka jest nosicielem jakiejś choroby,przykro to pisać ale niestety dużo prosiaczków jest zainfekowanych z różnych przyczyn,radzę pooglądaj sobie ją dobrze czy niema jeszcze świnkowych pasożytów skóry jakichś strupów.Nie myślałaś wcześniej o kupnie świnki z zarejestrowanej hodowli? masz wtedy pewność na zdrową świetnie odchowaną świnkę :) Dobrze że świnka została już zdiagnozowana i ma leki teraz tylko to od jej organizmu będzie zależało czy przeżyje,miejmy nadzieję że wróci Wam do zdrówka :) Życzę samych cudownych chwil spędzonych z tą małą futerkową istotką no i czekamy na zdjęcie świnki.Co do karm tak jak kolega wyżej pisał radzę przejść na karmy Versele Laga lub Vitakraft jest tam duży wybór smakowych różnych karm oczywiście z zawartością vit C. która teraz szczególnie jest waszej śwince potrzebna,pozdrawiam z moimi dziewczynami :)

Awatar użytkownika
Ania 11
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ania 11 » 7 kwietnia 2013, 17:49

witam serdecznie mam złą wiadomosc bo nasz Mila chyba nie przeżyje stan jej zdrowia sie dużo duzo pogorszył

Awatar użytkownika
Ania 11
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ania 11 » 7 kwietnia 2013, 19:41

prawdopodobnie obserwujac swinke to chyba ostatnia jej noc z nami. dostała paralizu bo łapki jej sie rozeszły na boki nie podnosi główki i tylko lezy nawet pic jej dajemy przez strzykawke

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca