Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Dlaczego tylko 1 świnka?

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Kocixu

Re: Dlaczego tylko 1 świnka?

Postautor: Kocixu » 10 marca 2013, 21:06

Najpierw mowisz o samiczce a pytasz o samca, pogubilam sie ;) Nie widze zadnego problemu w zakupie towarzysza, chociaz moze byc problem z laczeniem swinek, jak dlugo Twoja swinka jest sama? Natomiast lepiej jest kupic samiczke gdyz lepiej sie dogadaja, oczywiste wykastrowanie.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Talia
Hodowca
Świnki morskie: Grappa, Anastazja, Princeska, Duchessa, Falbala
Kontaktowanie:

Postautor: Talia » 10 marca 2013, 21:36

Trzeba trochę pomyśleć, chodzi zapewne o świnkę partnerkę, a nie o samicę (świnka morska jest rodzaju żeńskiego).
Jak najbardziej polecam dokupienie drugiego samca, tylko upewnij się jesli masz świnkę nie z fundacji i nie z hodowli, czy płeć jest poprawnie określona.

Awatar użytkownika
kasia1
Użytkownik
Świnki morskie: Chrumek <333333
Kontaktowanie:

Postautor: kasia1 » 12 marca 2013, 16:24

chyba jest poprawnie określona, ponieważ pan w sklepie sprawdzał przy kupnie :)

Kocham świnki ;)
<333

Awatar użytkownika
Piorunowa
Użytkownik
Świnki morskie: rozetka Piorun
Kontaktowanie:

Postautor: Piorunowa » 12 marca 2013, 16:56

Ojj ,,pan w sklepie" nie zawsze jest dobrym informatorem odnośnie płci xD Ja przez to 1,5 roku zyłam w świadomości że mam samca xD

milka445
Użytkownik
Świnki morskie: Keli i Gerda [*]
Pigulka [*]
Milka [*]
Chika [*]

Kodiś ^^
Kontaktowanie:

Postautor: milka445 » 29 kwietnia 2013, 13:13

Moja Milka nie czuje się specjalnie samotna :) MIeszka sobie w średniej klatce w pokoju rodziców, bo u mnie za głośno się zachowywała i nie dawała spać :D Mama codziennie wieczorem ja wygłasia i wypieści, a ja w ciągu dnia bawię sie z nią i tulę , tak, że gdy wraca do klatki to idzie spać :D No i rzecz jasna jak ma dość naszego towarzystwa to idzie się skryć pod brzuszek przekochanego naszego drugiego milusińskiego - Kicusia. Dlatego myśle, że Milcia jest chyba najbardziej rozpieszczonym stworzonkiem w domu :D Tak więc towarzystwa jej nie brakuje ani zwierzęcego ani ludzkiego :D I wiem, że niektórym się to nie spodoba, ale myślę, że każda świnka jest inna i ma inne zapotrzebowania na przyjaciół, a Mila jest jednym z tych samotnych prosiaczków, które wolą samotnie odkrywać świat :rotfl: