Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witamy :))

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
elvinka
Użytkownik
Świnki morskie: Tadeusz ♥
Kontaktowanie:

Witamy :))

Postautor: elvinka » 14 sierpnia 2013, 8:18

Hej wszystkim :)

Od wczoraj razem ze mną jest Tadeusz - urodzinowy prezent niespodzianka od narzeczonego :)
Prosiaczek półroczny, wzięty z ogłoszenia :)
Jest bardzo nieśmiały (nie wychodzi spod półeczki od wczorajszego południa) i je tylko w nocy lub gdy nikogo nie ma w domku.
Kontaktowałam się w poprzednimi właścicielami Tadka, przekupuję go jego smakołykami i nic :/

Poprawka - pisząc posta słyszę jak chrupie ogórka podłożonego pod sam pyszczek - ale tak jakoś cichutko i nieśmiało. No nic - ważne, że chłopak się odżywia :D

A więc wracając do tematu - Tadeusz to długowłosy trikolor z takim śmiesznym trenikiem na tyłeczku :D Wydaje mi się, że kiedy się oswoi będzie naprawdę kochaną świnką :)
Poniżej zdjęcie na hamaczku i ogólny wgląd na mieszkanie Tadeusza:

[IMG=http://img839.imageshack.us/img839/8935/nnly.jpg][/IMG]
[IMG=http://img542.imageshack.us/img542/3328/q25h.jpg][/IMG]

Pozdrawiamy wszystkich forumowiczów i Prośki :)

Awatar użytkownika

Kocixu

Re: Witamy :))

Postautor: Kocixu » 14 sierpnia 2013, 9:05

Bardzo ładną masz świneczkę, klatka widzę full wypas, cóż mogę więcej powiedzieć. Witamy :D

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 14 sierpnia 2013, 9:36

Lo ale klatka *-* sliczny prosiaczek :) czekamy na wiecej fotek jak sie oswoi. Nie myslalas nad kolega dla Tadeusza? :)

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Awatar użytkownika
elvinka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: elvinka » 14 sierpnia 2013, 13:50

Klatka była kupiona w niemieckim Hornbachu :)
A co do kolegi - to zastanowie się :) Tadziu u poprzednich właścicieli był sam w klatce i nie wiem jakby zniósł towarzysza ;) Z doświadczenia wiem, że panowie wydzielają niezbyt miłe zapachy jak są we dwójkę co na chwilę obecną niezbyt by mi pasowało :P

Awatar użytkownika
Lucky
Użytkownik
Świnki morskie: Lucky[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Lucky » 14 sierpnia 2013, 13:58

Witam. :)
Widzę, że w klatce jest sam żwirek. Może połóż na to jakąś matę czy coś, bo prosiaczek sobie porani łapki.
Śliczny, wymiziaj. Pozdrawiam wraz z Lucky'm. :)

"jeżeli nie potrafisz kochać, nie dawaj innym nadziei na miłość."
http://besty.pl/2464423

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Neska <33333
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 14 sierpnia 2013, 14:11

Spokojnie, swinki to zwierzeta stadne wiec na pewno sie zaakceptuja. Ale najlepiej zaadoptuj mu kolege bo jak sie nie zaakceptuja to mozesz oddac :)

Nie kupuj! Adoptuj!
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Awatar użytkownika
elvinka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: elvinka » 14 sierpnia 2013, 15:32

Lucky na pewno kupię mu jakiś kocyk, matę lub dry bed ;) Tak jak pisałam - Tadek jest prezentem, a narzeczony tak nie za bardzo zna się na świnkach ^^ Teraz włożyłam mu do klatki namiocik z takim miękkim, bawełnianym wypełnieniem - chętnie w nim siedzi i myślę, że póki nie znajdę czegoś odpowiedniego to wystarczy :)
coś takiego: http://www.sklep-labrador.pl/akcesoria-dla-gryzoni/5327-trixie-domek-namiot-dla-swinki-morskiej-62682.html

Asia909 - moja sytuacja życiowa zmusza mnie do ciągłego podróżowania: Niemcy/Francja/Luksemburg i nie chcę póki co zostawiać rodzicom na głowie dwóch prosiąt ;) Jak się unormuje to na pewno pomyślę o większym stadku ^^

Powiedzcie jaką opinią w Polsce cieszy się firma Vitakraft? W Niemczech, w dużym zoologu półki są pozapychane tymi produktami (większość to jakieś suszone ziółka, warzywka, suszone mieszanki odpowiednie dla wybranego rodzaju zwierząt) i ciężko znaleźć produkty innych marek. Większości z tych rzeczy nawet nie widziałam w Polsce - fakt, ostatni raz zawitałam tutaj do zoologicznego jakieś...3 lata temu i mogło się coś zmienić :)
Nie chcę Tadka truć czymś nieodpowiednim i jeśli Vitakraft jest zły to szukać będę czegoś innego :)

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Neska <33333
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 14 sierpnia 2013, 18:33

Vitakraft nie jest najlepszy :/ a szczegolnie karmy. Ja polecam karmy: viewtopic.php?f=69&t=2914

Nie kupuj! Adoptuj!

Awatar użytkownika
Joan
Użytkownik
Świnki morskie: Miya
Kontaktowanie:

Postautor: Joan » 14 sierpnia 2013, 18:37

Witaj;] też jestem nowa na forum.
Bardzo ładny chłopczyk i rzeczywiście klatka full wypas;]

poziomka15
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: poziomka15 » 14 sierpnia 2013, 19:31

Asia909 pisze:Vitakraft nie jest najlepszy :/ a szczegolnie karmy. Ja polecam karmy: viewtopic.php?f=69&t=2914

Ja bym nie przesadzała. Owszem Vitakraft to nie jest numer 1 wśród dostępnych karm,ale na pewno do złych nie należy.
U nas na półkach króluje Megan,Animals i Vitapol i to są karmy godne potępienia. Vitakraft to karmy umiarkowane. Niektóre z nich są drogie i dobre (aczkolwiek za tą cenę na pewno polecałabym coś innego,bardziej ekonomiczniejszego),ale są też tanie,które mogą być bardzo dobrym wyjściem dla osób nie mogących sobie pozwolić na duży wydatek jeśli chodzi o karmy,a nie chce truć zwierzaka takim syfem jak wyżej wymienione przeze mnie pozycje..
Jeżeli jednak masz odpowiednie finanse i możliwość proponowałabym np. Greenwods,JR Farm (bardzo popularna marka w Niemczech),Versele Laga,Bunny,Cunipic Vetline.
Wszystkie podane przeze mnie karmy na pewno dostaniesz w Niemczech,a i Twoim świnkom powinny zasmakować. :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”