Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Iga, Tosia i Tofik witają :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Fionka
Użytkownik
Świnki morskie: Iga, Tosia & Tosiek :)
Kontaktowanie:

Re: Iga i Tosia witają :)

Postautor: Fionka » 9 sierpnia 2013, 22:19

Tosia z dnia na dzień jest coraz bardziej okrągła, ma coraz większy apetyt i strasznie dużo pije (nawet ok 240 ml dziennie), już nie mogę się doczekać maluszków.
Jednak cały czas zastanawiam się czy iść z nią do weterynarza i potwierdzić ciąże i aby określił jak duża ona jest. Może w ogóle to weterynarz określić?? A może lepiej poczekać i sama sprawa się rozwiąże za parę tygodni?
Nie chce jej stresować, a podróż taka może być stresująca dla niej, nawet witaminkę C daje jej już nie wyjmując z klatki, bo bardzo ładnie pije ze strzykawki leżąc w klatce.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Fionka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fionka » 14 sierpnia 2013, 22:23

Przepraszam za post pod postem, ale różnica w dniach i nie chce edytować poprzedniego :)

Dziś byłam z moimi dziewczynami u polecanego weterynarza przez SPŚM u Pana Michała Ziółkowskiego z Płocka z lecznicy Chiron i mam bardzo pozytywne odczucie co do niego naprawdę wart polecenia :) Bardzo miły człowiek i zna się na rzeczy :) Bardzo też pozytywnie zaskoczyła mnie cena, gdyż jak za badanie 2 świnek z USG zapłaciliśmy bardzo malutko :)

Z Igą byłam aby sprawdzić czy może coś da się z tym jej ropiejącym oczkiem zrobić, ale najprawdopodobniej zostanie jej tak już do końca jej życia :( gdyż Igusia jest za mała aby jej przetkać kanalik zapchany, ale dostałam lekarstwo i może pomoże jak nie to znaczy, że taka jej uroda. Przy okazji została zwarzona i ma całe 850 gram.

A z Tosią poszłam w 2 sprawach wczoraj wieczorem zauważyłam ranę za jej uszkiem, która mnie zaniepokoiła bardzo i przy okazji stwierdziłam, że zbadamy jej ciąże. Ranka na szczęście okazała się zwykłym zadrapaniem. Pan doktor zrobił USG i widać było wyraźnie maleństwa. Powiedział, że 2 to raczej powinny być (chodź przy tak małym zwierzaku ciężko mu określić czy na 100% to będą 2 dzieciaki czy nie widać tego samego na monitorze, ale raczej są to 2 różne) i już niedługo gdyż mają już szkielet rozwinięty, widać było wyraźnie kręgosłup, łapkę i nawet jak się ruszają, więc tydzień do max 2 powiększy się rodzinka :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fionka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fionka » 2 września 2013, 11:28

aby Idze nie było smutno, bo ciągle o Tosi ostatnio :D :D zapraszam tych co nie byli do jej wątku i maluszka :) viewtopic.php?f=9&t=6849

to kilka fotek Igusi:
Obrazek

Ale dobry :D
Obrazek

Mój liść nie oddam :tooth:
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Świnki morskie: Dunia [*], Łatek 1 [*], Łatek 2 [*], Pako [*], Tofik [*] , Mientus [*], Alfie, Crispy
Kontaktowanie:

Postautor: alvantis » 2 września 2013, 13:47

no prześliczne świnki *.*

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

Awatar użytkownika
klaudia1234
Użytkownik
Świnki morskie: Pusiek i Duduś
Kontaktowanie:

Postautor: klaudia1234 » 2 września 2013, 19:28

Cudne masz dziewczynki :tooth: normalnie napatrzec się nie mogę :D świetnie urzadzilas im klatke i wybieg koło klatki super pomysł :P gdybym miała wieksze mieszkanko tez bym tak urzadziła.lecz niestety klatka musi im wystarczyc :confused: .I przede wszystkim Gratuluje maluszków.czekam na zdjecia malenstw :tooth:

Klaudixoxo

Awatar użytkownika
Fionka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fionka » 2 września 2013, 20:53

Zdjęcia Maleństwa są na jego wątku :) oto link do wątku viewtopic.php?f=9&t=6849 zapraszam :) mały jest prześliczny, bo najprawdopodobniej to chłopiec jest :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
klaudia1234
Użytkownik
Świnki morskie: Pusiek i Duduś
Kontaktowanie:

Postautor: klaudia1234 » 2 września 2013, 23:16

Już odwiedziłam profil mały jest cudny:))

Klaudixoxo

Awatar użytkownika
Fionka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fionka » 3 września 2013, 9:23

dziękuję w imieniu mamusi za komplement :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ulka555
Użytkownik
Świnki morskie: Kuba i Fifi :D
Kontaktowanie:

Postautor: Ulka555 » 11 września 2013, 13:42

Przepiękne masz świnki :) Iga w prost rewelacyjna jest, taki mały potarganiec :) A Tosia słodka z tym czarnym oczkiem :) Gratuluje też maluszka :) wymiziaj wszystkich ode mnie :)

Adam123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Adam123 » 13 września 2013, 19:23

Jakie słodkie świniaki :) Iga podobna jest do mojego Bolka :D wymiziaj je od moich chłopaków :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”