U mnie z braku miejsca ogranicza się to do małych doniczek. Szukam teraz pudła czy doniczki, która byłaby duża i płaska, tak  żeby świnki mogły same się na nią wdrapywać, a jednocześnie, żeby tak było więcej trawy niż trzy źdźbła na krzyż. Macie pomysł czego mogłabym użyć?
 U mnie z braku miejsca ogranicza się to do małych doniczek. Szukam teraz pudła czy doniczki, która byłaby duża i płaska, tak  żeby świnki mogły same się na nią wdrapywać, a jednocześnie, żeby tak było więcej trawy niż trzy źdźbła na krzyż. Macie pomysł czego mogłabym użyć?

kupiłam zwykłą, małą, podłużną doniczkę, tanią ziemię za 2,50
 kupiłam zwykłą, małą, podłużną doniczkę, tanią ziemię za 2,50   opakowanie trawy do trawniczków. Z tym gatunkiem trawy musiałam ubić ziemię, tzn. żeby była taka twarda, uklepana, położyć na to nasionka, bardzo gęsto, wręcz zrobić taką "podłogę" i jeszcze raz to wszystko przycisnąć
  opakowanie trawy do trawniczków. Z tym gatunkiem trawy musiałam ubić ziemię, tzn. żeby była taka twarda, uklepana, położyć na to nasionka, bardzo gęsto, wręcz zrobić taką "podłogę" i jeszcze raz to wszystko przycisnąć  . Potem musiałam to podlewać 1 raz dziennie i trzymać przy oknie (nie wolno trzymać na parapecie jak są włączone kaloryfery!). Przez parę dni nic
. Potem musiałam to podlewać 1 raz dziennie i trzymać przy oknie (nie wolno trzymać na parapecie jak są włączone kaloryfery!). Przez parę dni nic   i już się zaczęłam martwic. Aż tu za tydzień pojawiły się małe kiełki
 i już się zaczęłam martwic. Aż tu za tydzień pojawiły się małe kiełki   
   które strasznie szybko rosną i codziennie o około pół centymetra, że w 4 dni już są na tyle wysokie że wystają poza doniczkę
  które strasznie szybko rosną i codziennie o około pół centymetra, że w 4 dni już są na tyle wysokie że wystają poza doniczkę 

Są dość duże i można znaleźć takiej wysokości, żeby świnka bez problemu mogła sobie do niej wskakiwać. Kuweta z trawką będzie stała na balkonie, jak będzie ciepło to świnki będą miały wychodne na balkon
 Są dość duże i można znaleźć takiej wysokości, żeby świnka bez problemu mogła sobie do niej wskakiwać. Kuweta z trawką będzie stała na balkonie, jak będzie ciepło to świnki będą miały wychodne na balkon  Zobaczymy czy to się sprawdzi
 Zobaczymy czy to się sprawdzi 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości