Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Leoś i Weronika wita

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
weronikach
Użytkownik
Świnki morskie: Leoś [*], Misiek, Pysia
Kontaktowanie:

Leoś i Weronika wita

Postautor: weronikach » 8 maja 2014, 21:44

Cześć, mam na imię Weronika i mam gładkowłosą świnkę morską, samczyka Leosia. :)
Jest on w większości brązowy, ma w połowie białą i czarną twarz i na grzbiecie ma białą kresę.

Awatar użytkownika

weronikach
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Leoś i Weronika wita

Postautor: weronikach » 10 maja 2014, 22:12

Oto mój nowy dzisiaj założony blog o tematyce Leosia :D

http://kochana-swinka-morska.blogspot.com/

Awatar użytkownika
leonka
Użytkownik
Świnki morskie: Kalinka, za TM: Elvis, Tosia, Tina, Tofik, Tola, Mrówka, Masza, Malwinka, Balbinka

Postautor: leonka » 10 maja 2014, 23:10

Ładny świniaczek, malutki jeszcze słodziak :) Imię mu fajne wybrałaś.
Mam tylko jedną radę: połóż coś świniaczkowi na te drewniane koreczki, kocyk ma tylko w rogu, jak widać na zdjęciach. Nasyp trocin, połóż matę łazienkową lub dry bed, rozłóż kocyk na całą kuwetę w ostateczności. Świnka sobie łapki pokaleczy na tym żwirku, on jest naprawdę twardy i niefajny w dotyku. I z np. maty łatwiej kupki i siano sprzątać, zmieciesz zmiotką i szufelką albo sprzątniesz odkurzaczem (to drugie rozwiązanie oczywiście, kiedy świnki nie ma w klatce ;)).

weronikach
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: weronikach » 11 maja 2014, 15:01

leonka pisze:Ładny świniaczek, malutki jeszcze słodziak :) Imię mu fajne wybrałaś.
Mam tylko jedną radę: połóż coś świniaczkowi na te drewniane koreczki, kocyk ma tylko w rogu, jak widać na zdjęciach. Nasyp trocin, połóż matę łazienkową lub dry bed, rozłóż kocyk na całą kuwetę w ostateczności. Świnka sobie łapki pokaleczy na tym żwirku, on jest naprawdę twardy i niefajny w dotyku. I z np. maty łatwiej kupki i siano sprzątać, zmieciesz zmiotką i szufelką albo sprzątniesz odkurzaczem (to drugie rozwiązanie oczywiście, kiedy świnki nie ma w klatce ;)).

wiem bo to były jego pierwsze zdjęcia (kupiłam go pod koniec sierpnia) i mój tato o tym też pomyślał i teraz zawsze sypiemy mu jeszcze trociny na żwirku :roll: kupiłam go pod koniec sierpnia

Wróć do „Powitania”