Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Nie wiem co zrobić

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Julia i Pyśka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Nie wiem co zrobić

Postautor: Julia i Pyśka » 23 lipca 2014, 23:21

:) Mam dziewięcio miesięczną świnkę morską i zauważyłam, że moja świnka jest jakaś nie skora do zabawy i często jak ją głaszczę i karmię to mnie gryzie. Może jest samotna, więc zastanawiam się czy nie zaadoptować dla niej jakiejś przyjaciółki. Proszę doradzcie. :unsure:

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Nie wiem co zrobić

Postautor: GalaxySparkle » 24 lipca 2014, 8:21

Od kiedy jest z Toba i skad pochodzi? Te dwie rzeczy moga determinowac jej stosunek do Cb i do ludzi ogolnie. Czy gryzie mocno? Delikatne lapanie zabkami jest normalne, swinka upewnia sie, czy nadajesz sie do jedzenia. :) Bez powodu nie powinna ugryzc Cie mocno.
Co do drugiej swinki, jesli chcesz adoptowac, zrob to. Ofiarujesz jeszcze jednej bezbronnej istotce kochajacy dom.

Julia i Pyśka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Julia i Pyśka » 25 lipca 2014, 9:35

Moja świnka jest z zoologicznego i mam ją od 8 miesięcy. Właśnie chciałam zaadoptować świnkę tylko w trójmieście nie ma schronika dla świnek morskich

Marcelina
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Marcelina » 25 lipca 2014, 9:42

Najlepiej adoptować za pośrednictwem SPŚM (Stowarzyszenie Pomocy Świnkom Morskim) ;)
Wtedy transport świnki jakoś się ustali.

Julia i Pyśka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Julia i Pyśka » 25 lipca 2014, 18:47

Tylko, że moja świnka jest dominująca więc musiała by mieć młodszą kolerzankę a ona ma 9 miesięcy

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: GalaxySparkle » 25 lipca 2014, 19:04

Przejrzyj oferty na portalach z ogloszeniami. Moze ktos chce dac do adopcji, bo nie radzi se z alergia. Tam mozna znalezc nawet maluszki, ktore urodzily sie w domach i wcale nie sa z pseudohodowli. Najczesciej sprzedawca nie rozpoznaje plci i zle sprzedaje swinke do towarzystwa, stad niechciana ciaza. Rowniez ktos mogl juz w sklepie kupic zaciazona, bo niestety sprzedawcy na to nie zwracaja uwagi i trzymaja wszystkie swinki razem i pozwalaja im chedozyc. Moja Pepper wlasnie urodzila sie w domu, u dobrych ludzi. Znalazlam ja na Tablicy. Tez zrobisz dobry uczynek biorac taka swinke z ogloszenia.

Awatar użytkownika
Nejvii
Hodowca
Świnki morskie: hodowla Nejvii Cavia
Kontaktowanie:

Postautor: Nejvii » 26 lipca 2014, 16:55

SPŚM ma obecnie wiele maleńkich prosiaczków - polecam.

Julia i Pyśka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Julia i Pyśka » 26 lipca 2014, 18:05

Ja właśnie chciałam żwinkę z tej fundacji tylko że niema młodych świnek z trójmiasta. Jeżeli coś znajdziecie to proszę podajcie link.

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: GalaxySparkle » 26 lipca 2014, 23:04

Nie szkodzi, że w okolicy nic nie ma. Oni organizują transporty i jeśli ktoś będzie jechał trasą od świnki do Cb, może ją zabrać. Śmiało, zapytaj o świnki, które Ci się spodobały. :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”