Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Opowiedz o swojej swince

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
kamilka1803
Użytkownik
Świnki morskie: Leo.
Kontaktowanie:

Re: Opowiedz o swojej swince

Postautor: kamilka1803 » 19 września 2011, 22:38

Leo- Zabawna świnka. Uwielbia koperek, natkę, sałatę i paprykę. Jest bardzo mądrą świnką. Wszędzie musi zajrzeć, wszystko obwąchać i spróbować. Umie sztuczkę "obrót". Kocham go za to że ma do mnie zaufanie i umie mnie w każdej sytuacji rozśmieszyć.

Możecie mówić do mnie Kamila.

Awatar użytkownika

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 20 września 2011, 22:13

No to opowiem troszkę o moim nowym nabytku ;)
Zuzia ma około 2 miesięcy, może miesiąc z haczykiem. Jest jeszcze nieco wystraszona, płochliwa-Każdy mój gwałtowniejszy ruch-np. przesunięcie krzesła wywołuje bieganie Zuzi po całej klatce. Wysypuje trociny. Podskakuje. Tarzan mały po prostu :mrgreen: Nie wygląda mi na wybredną-grzecznie zjadła pomidora, sałatę, jabłko, ogórka, karmę. Oczywiście wszystko w odpowiednich proporcjach.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
Shina
Użytkownik
Świnki morskie: Tomek.
Kontaktowanie:

Postautor: Shina » 22 grudnia 2011, 13:43

Tomek-przemiły świszek.Uwielbia siedzieć na swojej chatce i jeść.Jada:karmę,buraki,paprykę czerwoną,ogórka,jabłko,sczerstwiały chlebek,trawę,sałatę.Jest przemiły,gryzie mnie bardzo lekko,tak jakby "na żarty".Ma poczucie humoru,gdy coś mi np.spadnie on się "śmieje" (wszyscy chyba wiedzą o co mi chodzi ;) ) .Liże mnie ciągle.Gdy go głaszczę on kiwa się na boki i się "śmieje". :) W czasie kąpieli jest spokojny,kiedy go czeszę też.
Kocham go. :P

"Ludzie dzielą się na tych co lubią koty oraz tych, którzy je dopiero polubią."

Awatar użytkownika
Róziaczek
Użytkownik
Świnki morskie: Rózia <3 † 17.04.14 ;(
Kontaktowanie:

Postautor: Róziaczek » 22 grudnia 2011, 14:33

Rózia - troche rozleniwiona ale bardzo kochana :) uwielbia drapanie po pleckach i głaskanie pod szyją, uwielbia się przytulać i wchodzić wszędzie gdzie to mozliwe, nawet do rękawa :P Jak usłyszy potrząsanie pudełkiem od dropsów bardzo głośno kwiczy, nauczyła się skakać przez przeszkody, średniej wielkości, ale tylko wtedy jak ją do tego zachęce bo sama nie chce :D

Prawdziwy charakter człowieka można poznać po tym, jak traktuje zwierzęta :)

Awatar użytkownika
Lucky
Użytkownik
Świnki morskie: Lucky[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Lucky » 24 grudnia 2011, 9:20

Lucky - bardzo, ale to bardzo rozbrykany prosiaczek :P Ma ok. 5 lat ... Ciągle się rusza i czasem zastanawiam się czy nie ma czasem ADHD ! :lol: Jego przysmakiem jest bananek :P Wyróżnia go to, że ma ugryzione uszko i jest taki jakby brak przy krawędzi ... :( Jest bardzo towarzyski i przyjacielski :P Kocha wszystkich domowników (w tym królika Kubusia) :P i uwielbia się przytulać, skakać, brykać :P Kiedy odbyło się pierwsze spotkanie między dwoma zwierzaki (Lucky & Kubuś) prosiek zaczął za nim biegać, a biedny króliczek uciekał ile sił w łapkach, ale Lucku nie dawał mu spokoju - chodził za nim krok w krok :roll: :lol: W końcu Kubuś nie miał wyboru ... - są przyjaciółmi na zawsze ... :mrgreen: :lol: :P

"jeżeli nie potrafisz kochać, nie dawaj innym nadziei na miłość."
http://besty.pl/2464423

Awatar użytkownika
Rose<3
Użytkownik
Świnki morskie: Ami <33
Kontaktowanie:

Postautor: Rose<3 » 24 grudnia 2011, 10:43

Ami - strachliwa i spokojna, ale z charakterkiem. Spróbuj jej nie dać jabłka jak ty sobie nie bierzesz, będziesz tereorryzowany kwiczeniem dopóki nie dasz ^^. Nie lubi przebywac poza klatką. Zawsze do niej ucieka.

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 26 grudnia 2011, 19:56

Gizmo - spokojny leniuszek, ale czasem przechodzi samego siebie, śpi, śpi, a jak usłyszy lodówkę to biega po całej klatcę. :shock: . Kwiczy jak tylko zobaczy, że sięgam na parapet po przysmak. .Gdy leży ze mną na łóżku to rozkłada się jak omlet, taka mała pierdółka :)Jak jest na rękach i widzi klatkę to próbuję na siłę wyrwać się z rąk. Kocha ogórka i pietruszkę. Nie tknie ananaska. Uwielbia głaskanie po "boczkach" . Całe dnie wyleguje się i wcina sianko, albo śpi obok miseczki na kocyku ;) Rano wita mnie radosnym kwikiem, bo chce dostać przysmak. No i nie lubi całowania.

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Leari
Użytkownik
Świnki morskie: Pepper
Kontaktowanie:

Postautor: Leari » 20 grudnia 2014, 10:09

Pepper
Jest ruda.

Hehe,jest biało-ruda.

To energiczny prosiak. Potrafi szybko biegać. Jest wygodnicka- nie bedzie na podłodze- ona musi siedzieć przynajmniej na wielkiej podusi pod kocykiem!
Ma na jednej lapce czarne znamię w kształcie plamki- myślałam na początku ze cos ma z ta łapka, a to tylko plamka.
Potrafi duzo jeść- w ciagu 2 godzin zje wiadro mleczy.

:silence:

anetta
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: anetta » 15 lutego 2015, 11:34

Nelson, to mój pierwszy świnek skinek:) jest słodki i wygląda jak zamszowa zabawka:)
uwielbia pietruszkę, polarowe kocyki i swój domek:) czasem słyszę jak sobie chrumka albo chrupie zwędzoną z miseczki marchewkę:)
jest z niego słodziak i pewnie złamie serduszko niejednej śwince skince <3Obrazek

natalie98
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: natalie98 » 15 lutego 2015, 22:01

Lusia to mały pieszczoszek. Mimo wielu przeszkód zdrowotnych jest bardzo żywiołową świnką. Lubi jeść jabłko,banana. Za warzywami nie przepada. Lubi leżeć na kocu albo łóżku. Jest ulubienicą każdego w domu :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca