Co jakiś czas trzeba je wykąpać i po kąpieli nasmarować.
 Co jakiś czas trzeba je wykąpać i po kąpieli nasmarować.  Jedyny plus jest taki że można szybko reagować no bo na łysej świni widać wszystko jak na dłoni
 Jedyny plus jest taki że można szybko reagować no bo na łysej świni widać wszystko jak na dłoni  

W ciagu następnych 2-3miesiecy zamierzam dokupić kolejna świnkę zeby ta miała towarzysza :3 Jezeli chodzi o choroby skórne i grzybice to trudno je się leczy, zagrażają mocno życiu świnki ? Jak jest z ich skórą jest wiele sprzecznych informacji na temat ich nawilżania, jakie masz z tym doświadczenie ? Co najlepiej umieścić pod dry bed/matę łazienkowa, zeby świnka która dosyć dużo sika nie "pływała" we własnym moczu? A co do polarowych kocykow, gdyby zakupił takie np w second handzie to samo wypranie ich w gorącej wodzie wystarczy ? Z tego co wiem, rzeczy w tych sklepach sa odkażane chemicznie i niechciałbym zeby taki koc zaszkodził śwince, chyba ze gdzieś są sklepy w których dostanę takie kocyki ? Jeszcze chciałem zapytać o naturę skinny wiadomo, ze każda świnka ma swoj własny charakter ale tez wiadomo ze świnki gładkowłose z reguły sa bardziej przyjazne i szybciej oswajają sie niż np Peruwianki (chyba ze to tylko mit) jak jest ze skinny? Sa płochliwe czy raczej szybko nawiązują więź z człowiekiem? Jak było w Twoim przypadku?
  W ciagu następnych 2-3miesiecy zamierzam dokupić kolejna świnkę zeby ta miała towarzysza :3 Jezeli chodzi o choroby skórne i grzybice to trudno je się leczy, zagrażają mocno życiu świnki ? Jak jest z ich skórą jest wiele sprzecznych informacji na temat ich nawilżania, jakie masz z tym doświadczenie ? Co najlepiej umieścić pod dry bed/matę łazienkowa, zeby świnka która dosyć dużo sika nie "pływała" we własnym moczu? A co do polarowych kocykow, gdyby zakupił takie np w second handzie to samo wypranie ich w gorącej wodzie wystarczy ? Z tego co wiem, rzeczy w tych sklepach sa odkażane chemicznie i niechciałbym zeby taki koc zaszkodził śwince, chyba ze gdzieś są sklepy w których dostanę takie kocyki ? Jeszcze chciałem zapytać o naturę skinny wiadomo, ze każda świnka ma swoj własny charakter ale tez wiadomo ze świnki gładkowłose z reguły sa bardziej przyjazne i szybciej oswajają sie niż np Peruwianki (chyba ze to tylko mit) jak jest ze skinny? Sa płochliwe czy raczej szybko nawiązują więź z człowiekiem? Jak było w Twoim przypadku?   

) a ja ich na siłę nie zmuszam
 ) a ja ich na siłę nie zmuszam  Aczkolwiek na forum jest łysa świnka która uwielbia się wylegiwać na kolanach swojej Pani więc myślę że to nie ma reguły i zależy od charakteru.
 Aczkolwiek na forum jest łysa świnka która uwielbia się wylegiwać na kolanach swojej Pani więc myślę że to nie ma reguły i zależy od charakteru.

Oczywiście, można nauczyć czystości... ale nie ma 100% gwarancji, że prosiaczek zakuma
 Oczywiście, można nauczyć czystości... ale nie ma 100% gwarancji, że prosiaczek zakuma 
 Żałuję, że nie mogłam dłużej pożyć z Colą...
  Żałuję, że nie mogłam dłużej pożyć z Colą... też je uwielbiam
 też je uwielbiam  a co do sikania i zostawiania bobków to moje robią to gdzie chcą, gdzie mają ochotę i gdzie akurat stoją lub leżą haha próbowałam ich nauczyć korzystania z kuwety ale po 1,5 miesiąca walki zrezygnowałam a po roku wyciągnęłam kuwetę z klatki bo w sumie to tylko zajmowała miejsce. Trzeba się pogonić z tym że to w końcu są świnki
 a co do sikania i zostawiania bobków to moje robią to gdzie chcą, gdzie mają ochotę i gdzie akurat stoją lub leżą haha próbowałam ich nauczyć korzystania z kuwety ale po 1,5 miesiąca walki zrezygnowałam a po roku wyciągnęłam kuwetę z klatki bo w sumie to tylko zajmowała miejsce. Trzeba się pogonić z tym że to w końcu są świnki 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości