Jadł jak opętany
 Jadł jak opętany  Podejrzewam, że jeżeli wit. C i z tego co się naczytałam na forum to i brokułki i właśnie ta natka pietruszki
 Podejrzewam, że jeżeli wit. C i z tego co się naczytałam na forum to i brokułki i właśnie ta natka pietruszki 

Nie wspomagam świnek sztuczną witaminą C gdyż przy dobrej karmie i odpowiedniej ilości warzyw jest to zbędne
 Nie wspomagam świnek sztuczną witaminą C gdyż przy dobrej karmie i odpowiedniej ilości warzyw jest to zbędne  No a oprócz tego wszystkiego zima ratuje nas duża ilość suszonych ziółek (liście mniszka, pokrzywa, nagietek, babka lancetowa, liście z czarnej porzeczki i malin itp. )
 No a oprócz tego wszystkiego zima ratuje nas duża ilość suszonych ziółek (liście mniszka, pokrzywa, nagietek, babka lancetowa, liście z czarnej porzeczki i malin itp. )
 Suszki przemycam w sianku. A z suszków najważniejsza tymotka.
 Suszki przemycam w sianku. A z suszków najważniejsza tymotka. 80% diety ma stanowić, w drugiej kolejnosci zielenina z warzywami. A na końcu karma.
 80% diety ma stanowić, w drugiej kolejnosci zielenina z warzywami. A na końcu karma. . W tym roku też zamierzam wysiać. Trochę późno, ale lepiej późno niż wcale
 . W tym roku też zamierzam wysiać. Trochę późno, ale lepiej późno niż wcale   .
 .TaMi pisze:Żaneta siano w klatce powinno być 24/24 i to świnka decyduje ile musi go zjeść. Dla mnie podstawą jest zielenina - świeża trawa/zioła, warzywa i owoce. Karma to taki mały dodatek do diety. Na forum wchodzi sporo dzieci i pisząc o 80% siana można doprowadzić do tragedii. Świnka będzie dostawała mały kawałeczek warzywa na dzień i samo siano, a jak wiadomo jest mało kaloryczne i nie zawiera tyle witamin co zielenina. Moje prosiaki dostają sporo warzyw i owoców, a mimo to siano muszę dokładać 2 razy dziennie.
 na temat zywienia.
 na temat zywienia. A % mają w szkole podstawowej
 A % mają w szkole podstawowej  Zresztą grunt że czytaja, szukają i będą wiedzieć!!!
 Zresztą grunt że czytaja, szukają i będą wiedzieć!!! 
							Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości