zreszta nie ma regul ustalajacych jak dlugie powinno byc powitanie- to tylko Twoja decyzja
  zreszta nie ma regul ustalajacych jak dlugie powinno byc powitanie- to tylko Twoja decyzja  a kiedy ktos pisze tak zresznie i do rzeczy to az sie chce czytac
 a kiedy ktos pisze tak zresznie i do rzeczy to az sie chce czytac 
 poza tym w wielu przypadkach nie tyle chodzi o sama siersc, ile luszczacy sie naskorek (czyli jesli ktos jest alergikiem nawet skinny moglby mu "zaszkodzic" ) czy nawet trociny, siano jakie wchodzilyby w sklad wyposazenia klatki.
  poza tym w wielu przypadkach nie tyle chodzi o sama siersc, ile luszczacy sie naskorek (czyli jesli ktos jest alergikiem nawet skinny moglby mu "zaszkodzic" ) czy nawet trociny, siano jakie wchodzilyby w sklad wyposazenia klatki.  poza tym czesto rozmawiajac z prosiakami slyszalam, ze mam nierowno pod sufitem- do czasu- kiedy to sam zaczal z nimi dyskutowac i je przedrzezniac
  poza tym czesto rozmawiajac z prosiakami slyszalam, ze mam nierowno pod sufitem- do czasu- kiedy to sam zaczal z nimi dyskutowac i je przedrzezniac   podziwiajac przy tym jakie to z nich wscibskie i bystre szkudniki. Nie ma czlowieka, ktorego serce nie miekklo by z czasem w obecnosci swinek
 podziwiajac przy tym jakie to z nich wscibskie i bystre szkudniki. Nie ma czlowieka, ktorego serce nie miekklo by z czasem w obecnosci swinek 

i nie ma opcji, żeby choćby przez moment przebywali razem czy to na kolanach, czy podłodze.) Wtedy nie robilibyście śwince krzywdy, a wy zyskalibyście przyjaciela
 i nie ma opcji, żeby choćby przez moment przebywali razem czy to na kolanach, czy podłodze.) Wtedy nie robilibyście śwince krzywdy, a wy zyskalibyście przyjaciela 
 )
 )
Peggy pisze:Skąd też decyzja na świnki? Bo moim wymarzonym zwierzęciem kolejnym jest pies, tyle że nie stać mnie na niego w obecnej chwili ... ^^'.
 ) i dopiero podejmij decyzję.
 ) i dopiero podejmij decyzję. 

Żaneta_Radom pisze:No moje swinki choć maja dobra dietę i higiene wydaje mi sie na najwyzszym poziomie to:
Kris - po pierwszym miesiącu u nas zapalenie warg (wizyta u weta + leki) - 10 dni leczenia
Lary - po około dwóch miesiącach u nas zapalenie warg (obeszło sie bez wizyty, bo schemat juz znaliśmy i leki mamy) - 7 dni leczenia - potem jeszcze 3 razy nawrót choroby, a więc powtórka z rozrywki
Santi - po miesiącu mieszkania z naszymi chlopcami zrobił sie niezwykle agresywny - kastracja (zabieg + leki + zdjęcie szwów) - wciąż podlega rekonwalescencji.
Dodatkowo często zdarzają się, grzybice z tego co widzę na forum i przeziębienia, wzdęcia...hmmm... DZIEWCZYNY RATUJCIE CO TAM JESZCZE CZĘSTO SIĘ ZDARZA
 skąd takie zapalenia wargi?!
 skąd takie zapalenia wargi?!  pieronica jedna : /
 pieronica jedna : / Nikt ich nie zabrania, prawda?
 Nikt ich nie zabrania, prawda?   

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości