Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Jak karać prosiaka

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
strzyga
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Jak karać prosiaka

Postautor: strzyga » 15 maja 2017, 20:57

chocolate Monster, dzięki :)
postaram się zaopatrzyć :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
ŚwinkoLubka
Użytkownik
Świnki morskie: Milka
Kontaktowanie:

Postautor: ŚwinkoLubka » 16 maja 2017, 16:03

Nie chcę znowu zaczynać naiwnej kłótni z Batmanem,ale powiem tylko,że zgadzam się z Chocolate Monster,nazwę spacji mówiłam tobie batmanie bo tylko ty jej nie znałeś,a spacji przed przecinkami nie dawałam specjalnie.

Awatar użytkownika
Batman
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Batman » 16 maja 2017, 17:07

Nie słyszałem abyś coś mówiła. Mogłaś napisać ewentualnie.
Świetnie, że nie dawałaś jej PRZED przecinkami. Teraz jeszcze tylko się naucz, że dajemy ją PO przecinkach.
Nawet sobie screena zrobiłem z Twoją wypowiedzią bo wygrałaś w kategorii zbłaźnienia się.
Zacznij od września podstawówkę od nowa.

Awatar użytkownika
ŚwinkoLubka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: ŚwinkoLubka » 16 maja 2017, 19:34

Haha, bardzo śmieszne. Zastanawiam się też, czy nie zrobić sobie screena z twoimi wypowiedziami, bo wszystkie są głupie i niemądre. A skąd wiesz, może pisząc mówiłam to na głos?

Awatar użytkownika
Batman
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Batman » 16 maja 2017, 20:02

Jeżeli pisząc musisz mówić na głos to łączę się w bólu. Ale mamy XXI wiek i może uda się to wyleczyć.
Rób śmiało ile dysk pomieści. Tylko nie kompresuj aby się nie popsuło.
Plus jedynie taki, że nadrobiłaś jeden brak z lekcji polskiego. Moje gratulacje.
Na dzisiaj pewnie już masz dość przyswajania nowej wiedzy...
Ale innym razem pomogę Ci nauczyć się w jakich miejscach warto stawiać przecinki oraz w jakich są nieodpowiednie.

Nynak
Użytkownik
Świnki morskie: Watson i Adolf :)
Kontaktowanie:

Postautor: Nynak » 17 maja 2017, 13:14

@Kyokochan jest taki gorzki preparat którym możesz spryskać coś i śwince ta rzecz smakować nie będzie.
http://hipcio.sklep.pl/design/_gallery/ ... 3/1197.jpg
Działa. ;)
Oczywiście, lepiej zadziałałoby zabranie kabli z zasięgu świnki.

Awatar użytkownika
ŚwinkoLubka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: ŚwinkoLubka » 17 maja 2017, 15:44

Batman pisze:Ale innym razem pomogę Ci nauczyć się w jakich miejscach warto stawiać przecinki oraz w jakich są nieodpowiednie.

Dziękuję bardzo za propozycję, ale chyba nie skorzystam.

Nynak pisze:@Kyokochan jest taki gorzki preparat którym możesz spryskać coś i śwince ta rzecz smakować nie będzie.
http://hipcio.sklep.pl/design/_gallery/ ... 3/1197.jpg
Działa. ;)
Oczywiście, lepiej zadziałałoby zabranie kabli z zasięgu świnki.

Ciekawy sposób :)

Awatar użytkownika
zakochana w prosiaczkach
Użytkownik
Świnki morskie: Staszek i Zbyszek
Kontaktowanie:

Postautor: zakochana w prosiaczkach » 21 maja 2017, 13:12

Dziwne rzeczy.. Mój prosiak nie podgryza mi kabli w domu.. Nigdy przed nim nie chowałam kabli. Pozwoliłam mu podejść, powąchać.. Ale jak widziałam, że za bardzo się interesuje to wystarczyło moje : "Stachu - zostaw kable!"
I wydawało mi się, że rozumiał. Teraz nawet nie podchodzi do przewodów. Ale jeśli twoja świnka gryzie to niestety, ale zainwestuj w plastikowe osłonki. Bo któregoś razu pizgnie ją prąd i będzie po śwince.
Jako że nie mam problemu ze świnką, to królik próbuje mi podgryzać kable :P Ale stosuję tą samą metodę co przy Staszku i odpuszcza.. Natomiast mam z nimi inny problem.. Nie mogę ich za żadne skarby nauczyć załatwiania się TYLKO w klatce..;/ Wypuszczę ich z klatek (bo mają oczywiście osobne klatki) to Staszek leci pod grzejnik i narobi, albo jak jest na kanapie - to na kanapie.. Lubi mi też nasiusiać między cycki xD Nie raz mnie już do szału doprowadza tym i najchętniej bym go za karę nie wypuszczała, no ale cóż.. Mam miękkie serce :D hah Roxi z resztą robi dokładnie to samo, upatrzyła sobie fotel i zostawia nesquiki na fotelu xD To jest jakiś horror Wiem, że króliki są takimi czyściochami, że jak u siebie w klatce mają już trochę napaskudzone to będą wychodzić i robić gdzie popadnie, ale klatkę sprzątam co 2 dni, chociaż by ze względu na zapach. Kuwete w ogóle olała. Już próbowałam, różnych sposobów ale widzę że moje zwierzaki są uparciuchami z charakterkami ;) Najlepsze w tym wszystkim jest to, że królik nie robi w jednym kącie klatki.. Potrafi zrobić swoje na samym środku.. A potem jej przeszkadza to i rozkopuje pellet, czy trociny - zależy co jej wsypię - razem z bobkami po całej powierzchni dookoła klatki.. Ma ktoś jakieś pomysły ??

Awatar użytkownika
Batman
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Batman » 21 maja 2017, 13:58

zakochana w prosiaczkach pisze: Lubi mi też nasiusiać między cycki xD Nie raz mnie już do szału doprowadza tym i najchętniej bym go za karę nie wypuszczała, no ale cóż.. Mam miękkie serce :D

Obrazek :naughty:

Awatar użytkownika
zakochana w prosiaczkach
Użytkownik
Świnki morskie: Staszek i Zbyszek
Kontaktowanie:

Postautor: zakochana w prosiaczkach » 24 maja 2017, 17:31

Hahaha Batman proszę cię :D

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca