Powiedz mi czy ta pani weterynarz specjalizuje się w zwierzętach egzotycznych? Bo tylko do takich chodzimy ze świnkami, psio-koci sie do tego nie nadają, zwyczajnie brak im doświadczenia i wiedzy niestety... Hmm otyła, to zmienia postać rzeczy. Jak nazywa się sucha karma którą jej podajecie? Często te śmieciowe karmy typu Vitapol czy Vitacraft okrutnie tuczą z czasem doprowadzając zwierzaka do bardzo złego stanu zdrowotnego. Warto więc stosować karmę dla świnek z nadwagą i w podeszłym wieku np JR Farm Grainless. Przy jej pomocy można by świnkę zacząć odchudzać, ale też podawać więcej ziółek suszonych. Jabłka, ogórek, marchewka i trawa to trochę uboga dieta. A gdzie zielonki typu liście rzodkiewki, nać pietruszki, cykoria, koperek, liście buraka, szpinak itd. Albo papryka, seler,brokuł, pomidorki? Prosiaczki potrzebują bogatą i zróżnicowaną dietę inaczej zaczynają chorować. Może pije ale niewiele że nawet tego nie zauważasz, bo jeśli dostaje soczyste warzywa i owoce jak ten ogórek czy jabłko to i ma mniejsze zapotrzebowanie na wodę. Wtedy dwa trzy łyczki na dzień nieraz wystarczą ale mimo to wodę świeżą musi cały czas mieć, ile by jej nie wypiła.
A to że siusia i kupki robi na ciebie to normalne

Większość świniaków robi gdzie popadnie jak im się akurat zechce. Mam trzech chłopaków i zaledwie jeden z nich jest na tyle wychowany że zaczyna głośno piszczeć jak chce siusiu wtedy wiem kiedy odłożyć go do klatki

Niestety pozostali dwaj kompletnie nie zawracają sobie łebków moją odzieżą