Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Dochodzenie do siebie po narkozie

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
TheDomacH
Użytkownik
Kontaktowanie:

Dochodzenie do siebie po narkozie

Postautor: TheDomacH » wczoraj, 19:21

W poniedziałek byłem z moim świnkiem u weterynarza na kastracji. Pierwszy raz był pod narkozą ale zniósł ją całkiem nieźle, rozbudził się po około półtora godziny i przez parę godzin dochodził do siebie (włóczył w tym czasie troszkę tylnymi łapkami, był osowiały i miał zmniejszony apetyt). Niestety w nocy wyciągnął sobie szwy i pojechałem z nim na ponowne zaszycie rany. Znowu został poddany narkozie, ale ponoć dostał mniejszą dawkę. Obudził się dość szybko i pierwsze co zrobił jeszcze praktycznie na śpiocha to do miseczki do jedzenia i zaczął wcinać pietruszkę i sianko. Pojawił się jednak mały problem gdyż od momentu zabiegu który był 7h temu nadal cały czas jest jakby nieprzytomny. Prawie nie reaguje na dotyk czy głosy oraz mam wrażenie jakby przysypiał i budził się tylko żeby coś przekąsić po czym nadal idzie spać. Powinienem się tym martwić czy po podwójnej narkozie w krótkim odstępie czasu to może być normalne, że dłużej do siebie dochodzi?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
MajaiRosie
Użytkownik
Świnki morskie: Za TM: Rosie [*], Malibu [*], Pigwa [*], Baranek [*],
Moje stadko: Kahlua, Mercedes i Tequilla
Kontaktowanie:

Re: Dochodzenie do siebie po narkozie

Postautor: MajaiRosie » dzisiaj, 8:48

Jak dziś świnka?
Weterynarz nigdy nie powinien wydawać zwierzęcia które się w pełni nie wybudziło! Następnym razem zwróć im uwagę, mają obowiązek mieć na nią oko podczas wybudzenia i w razie potrzeby podać lek na wybudzenie.

Wróć do „Choroby i problemy”