Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witamy :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Colette
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Nowości!

Postautor: Colette » 14 października 2007, 16:48

A ja wolałam poczekać i wzięłam następnego dnia ;-).

Pozwólcie, że będę zamieszczała zdjęcia świnek jak tylko uda mi się coś fajnego zrobić. Mam nadzieję, że nie będziecie narzekać na ewentualny nadmiar zdjęć ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;-)

Awatar użytkownika

admin
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: admin » 14 października 2007, 17:06

Piękne zdjęcia i piękne świnki ;]

Awatar użytkownika
*nicia*
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: *nicia* » 14 października 2007, 18:08

Zdjec nigdy za duzo !!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

nika73
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: nika73 » 14 października 2007, 19:03

O Matko jakie piękności :super:
one się wydają spore jak na te parę dni ( ale to pewnie przez rodzaj sierści ;) )
Wygłaszcz kruszynki śliczne ode mnie i moich prosiaczków :)

Fruzia i Mimi szukają dobrych domków :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Justyna K
Użytkownik
Świnki morskie: świnka Dexter+Fantasja+Navara+Łezka pies:Max moje świnki pochodza z hodowli BANIE MISIE :D
Kontaktowanie:

Postautor: Justyna K » 14 października 2007, 19:33

Zdjecia a szczególnie maluchy sa naprawde super :)
sama chetnie wziełabym jednego :D

Awatar użytkownika
Colette
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Colette » 17 października 2007, 19:09

Nie będę pisała nowego wątku, zapytam się tutaj.

Kilka dni po kastracji chciałam wykonać próbę połączenia Gutka z Białatą i maluchami. Na początku wszystko przebiegało ok - Gutek bez problemu zaprzyjaźnił się z maluchami, odnosił się do nich przyjaźnie, Białata nie miała nic przeciwko. Jednak w pewnym momencie napięcie wzrosło i Białata wraz z Gutkiem zaczęli ze sobą walczyć i to dość ostro. Stwierdziłam, że trochę się pokotłują i im przejdzie... Niestety, całe popołudnie panowała między nimi niezgoda. Białata wskakiwała na podest i pokwikiwała, Gutek ogierczo gulgał i strzykał zębami. W końcu postanowiłam znów je odgrodzić, pomyślałam, że jak spadnie w organizmie Gutka testosteron, to mu przejdzie.
Dzisiaj znów je połączyłam, jednak w neutralnym miejscu - na kanapie i bez dzieci. Znów to samo, ciągle się kotłowały, ganiały, gryzły... Nie rozumiem tak nagłej zmiany ich zachowania, przecież jak spotykały się pierwszy raz, to wszystko przebiegało bez problemów, od razu się zaakceptowały i polubiły. A teraz? Dwa przeciwne bieguny.... Póki co mam nadzieję, że znów się pogodzą albo po oddaniu maluchów, albo jak poziom testosteronu u Gutka spadnie. Tylko kiedy to nastąpi? A może wy macie pomysł jak rozwiązać ten problem? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Następnym razem połączę je albo niedługo na kanapie, albo, jak radził weterynarz, po dwóch tygodniach od kastracji. Ale czy do tego czasu zdąży się zmienić zachowanie Gutka?

I jeszcze aktualności odnośnie małych świnek. Już wiem, że są przeciwnej płci, więc niestety nie trafią razem do tego samego domu. Samca oddam mojej koleżance i będzie on żył samotnie, a samiczkę oddam pewnej pani, która chce mieć dwie świnki i prawdopodobnie dokupi sobie drugą samiczkę w sklepie :). Imion nie będę im nadawać, każdy właściciel świnek nada im takie imiona jakie będą mu się podobały.

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 20 października 2007, 21:53

Gratuluję serdecznie małych prosiaków. są cudne :D Niech rosną zdrowo :D

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

asiunia93
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Galeria

Postautor: asiunia93 » 31 października 2007, 15:54

PARE ZDJĘĆ KUBUSIA - W KOŃCU ;) Obrazek
Obrazek
Obrazek

pOzdrOwiOnka ;)

Sandra_&_Max
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Galeria

Postautor: Sandra_&_Max » 2 listopada 2007, 12:56

Obrazek
A to moja świnka,miał się nazywać Max ale nazywa się FIDO !!! :D
Obrazek

Pozdrowienia dla wszystkich prosiaczków!! :D

Awatar użytkownika
Colette
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Colette » 9 lutego 2008, 23:13

No to ja wyciągnę już stary w sumie wątek :). Strasznie lubię pisać o moich świniach, mam nadzieję, że nie przeszkadza wam to zbytnio :). Otóż Gutek i Białata są już pogodzeni i to od dłuższego czasu. Żyć bez siebie nie mogą, jak ich rozdzielę na minutę to panuje ogólny zgiełk i zamieszanie. Cieszy mnie to bardzo :). Małe świnie są już oddane. Samca nazwałam Szczepan, a samiczkę Latryna, jednak niestety została przechrzczona na.. Pusię... Z samiczką nie mam niestety kontaktu, nie wiem co u niej. Szczepana widuję częściej. Rośnie jak na drożdżach :). Jego temperament się trochę uspokoił, jednak nadal ma swoje samobójcze tiki :). Ważne, że ma kochającą właścicielkę, które traktuje go jak oczko w głowie :). I życie moich świń toczy się dalej, całkiem pomyślnie :). Mam z nich wielką uciechę, one natomiast są coraz bardziej otwarte. Biegając po pokoju bez skrupułów już przybiegają do ludzi, ale z łapaniem wciąż są problemy. One po prostu boją się samego momentu łapania. Mam nadzieję, że z czasem im to przejdzie :).

Mam sporo nowych zdjęć, jednak wstawię póki co tylko zdjęcie Szczepana...

Obrazek

Dziękuję za cierpliwość i uwagę :).

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”