Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Osowiała świnka

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
fruit1486
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Osowiała świnka

Postautor: fruit1486 » 6 lutego 2010, 19:26

Również się cieszę. :)

Awatar użytkownika

Anonymous

Postautor: Anonymous » 8 lutego 2010, 14:11

Witam za szybko się cieszyłam:( świnka znowu niechce jesć. Ugryzie i zostawi za to karton, papier czy reczniki papierowe smakuja jej z tym widze nie ma problemu<ironia> :(( musze dawac jej rozmoczony granulat z lucerny,wit C i rano wode.jest na atybiotyku 4 dzien Pani weterynarz powiedziała ze max tydzien moze dawac. Zapytałam sie jej dzis czy mozna wykonac badanie krwi swinki byc moze wykarze cos jakiegos wirusa nie wiem przynajmneij bede wiedziec na czym stoje, powiedziała ze jak sie da to wykonaja bo ui psa i kota jak niewiadomo co jest grane to robia badanie krwi i wyjdzie wszytsko. Jutro znowu jade z nia do weterynarza na zastrzyki i mam nadzieje te badanie krwi. do pyszczka dostaje papke z bakteriami dobrymi co układaja ta flore w jelitach. No co moze byc nie tak???

Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karena » 8 lutego 2010, 19:44

A wypróżnia się normalnie? Nie ma wzdętego brzuszka?

Anonymous

Postautor: Anonymous » 8 lutego 2010, 21:59

kupki sa strasznie takie suche i powykrecane, a brzuszek hm ciezko stwerdzic chyba nie . mam wrazenie ze ona nie wie jak sie je tak jakby zapomniała,złapie cos zabkami i puszcza.skonczy sie antybiotyk i co potem? co aj amm zrobic. mi juz rece opadaja nie mam zielonego pojecia co jej jest i jak ja zmusic do jedzenia i picia :(

Anonymous

Postautor: Anonymous » 9 lutego 2010, 11:29

wydaje mi sie ze nie ma wzdetego brzuszka. ale dzis w jej kupce znalazłam folie plastikowa i jestem strasznie zła na siebie. myslicie ze to moze byc przyczyna tegio zachowania?? zabiorte te kupke do weterynarza dzis zobaczymy co powie.potem odpisze.

Anonymous

Postautor: Anonymous » 9 lutego 2010, 15:18

weterynarz nic niepowiedział odstawił juz antybiotyki ale podaje jej dalej witaminy,te flore bakteryjna i cos na pobudzenie apetytu

Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karena » 9 lutego 2010, 19:00

Ale dokarmisz ją? Jeżeli nie je samodzielnie, to jest konieczne. może jednak zaopatrzysz się w którąś z karm "ratunkowych"? Critical Care, Kleik JR Farm itp.

Awatar użytkownika
Ferajna
Użytkownik
Świnki morskie: Dyzio[*]Fela,Lola;)))
Kontaktowanie:

Postautor: Ferajna » 11 lutego 2010, 15:59

Moja świnka też zjadła kawałek folii.Ale malutki na szczęście nic jej nie było.Bardzo współczuje tobie i świniaczkowi tych zastrzyków i leków.Mam nadzieje że wyzdrowieje szybko.Trzymam kciuki. :zdezorientowany:

Anonymous

Postautor: Anonymous » 12 lutego 2010, 9:23

Świnka zaczeła sama podjadać:)))))) moze wkoncu cos sie ruszy:) dziekuje za wsparcie i porady:*

Anonymous

Postautor: Anonymous » 15 lutego 2010, 20:12

Chuuraaa Świnka juz normalnie je i pije:DDD dziekuje za wzystkie wypowiedzi i trzymane kciuki:***

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca