Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Wybieg dla swinki w domu i na dworze.

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Re: Wybieg naszych świnek

Postautor: NiCiA » 9 stycznia 2011, 18:12

Ależ oczywiście,dam jakąś siatkę zabezpieczająca nie tylko Philipa przed słońcem,ale i przed zwierzętami :) Ale i tak dziękuję za poradę :)

No jasne,że dodam zdjęcia skończonego wybiegu.Za tydzień kupię siatkę i listewki i inne potrzebne akcesoria do budowy wybiegu :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Re: W klatce jak w więzieniu!?

Postautor: vagina_denata » 9 stycznia 2011, 21:11

Mój Frycek miał cały pokój dla siebie i nie miałam z nim problemu. Nie gryzł kabli, nie wchodził tak gdzie nie powinien, nie wychodził do innych pomieszczań. Klatka stała na podłodze, więc gdy czegoś potrzebował mógł do niej w każdej chwili wejść.
Czasami wchodził pod krzesło i robił tak kupę, ale bobki świnki nie ważą trzech ton i ich zamiecenie nie jest jakąś straszną pracą, bez przesady :p

Rózia właziła za biurko i nie dawała się wyciągnąć. Miałam spory problem, żeby jej zastawić przejście, bo lżejsze rzeczy typu książki, puidła odsuwała pyszczkiem.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Becia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Becia » 10 stycznia 2011, 15:16

Życzę powodzenia i pamiętaj o zdjęciach.

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 11 stycznia 2011, 13:52

Dziękuję Beciu :) Na pewno będę pamiętała,obiecuję Wam to na 100 % :)
Wiem już jakich będzie wymiarów i przed weekendem wybieram się zakupić potrzebne przedmioty.Także dużo pracy mnie będzie to czekało :D Chociaż dziadek mi pomoże to będzie na pewno szybciej :D Będę się wzorowała do tego wybiegu co pokazałam.Będzie 6 boków,a każdy o długości 50 cm - czyli to daje razem aż 300 cm (licząc wszystkie boki) :D A tak w środku mu zrobię z 120 cm miejsca :) Mam nadzieję,że wszystko się będzie trzymać moich planów i Philipowi co najważniejsze,się spodoba :)
Wiosna tuż,tuż i jak już sie zrobi bardzo ciepło to wyjdę i zobaczę jak sprawuje się wybieg :) Jeszcze muszę też kupić dodatkową siatkę zabezpieczjącą przed słońcem i zwierzakami :)

Jeżeli zostanie kilka desek to zrobię mu też domek na ten wybieg :)

niita
Użytkownik
Świnki morskie: Nadia
Kontaktowanie:

Wybieg

Postautor: niita » 31 stycznia 2011, 13:21

Nie wiedziałam do jakiego działu dać moje pytanie, a więc dałam tutaj.

Hmm... nie mam pomysłu z czego mogłabym zrobić Nadii taki "ruchomy" wybieg, czyli że mogłabym go składać i rozkładać :). Dziś puścilam ją po podłodze to uciekła mi pod szafkę i musiałam ją wyciągać ;/
Jak macie jakiś pomysł to piszcie :)

Kocham Cię Mała ;***
Nadia <3

Awatar użytkownika
monila1000
Zasłużony
Świnki morskie: Lucky;)
Kontaktowanie:

Re: Wybieg

Postautor: monila1000 » 31 stycznia 2011, 16:11

Możesz kupić coś z tych kojców: http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/kla ... ec_gryzoni możesz też zrobić tak jak ja czyli kupić w castoramie lub innym tego typu sklepie drewniany płotek ogrodowy i nim ogrodzić wybieg ;)

mój Lucky: Obrazek

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 31 stycznia 2011, 17:26

Można także kupić kratki C&C. Można je składać i rozkładać, układać w wymarzone konstrukcje.

Coś takiego:
http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl& ... =&gs_rfai=

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika
monila1000
Zasłużony
Świnki morskie: Lucky;)
Kontaktowanie:

Postautor: monila1000 » 31 stycznia 2011, 19:15

Tak można ale te kratki nie są sprzedawane w Polsce tylko za granicą,a przesyłka np. z Anglii czy Francji jest dosyć droga chyba że ktoś z rodzinny tam mieszka i może przywieść,albo ktoś Polsce ma i sprzedaje bo mu już nie potrzebne to wtedy to jest super

mój Lucky: Obrazek

Awatar użytkownika
Olciak
Użytkownik
Świnki morskie: Gucio
Kontaktowanie:

Postautor: Olciak » 10 marca 2011, 19:22

Moja świnka nie ma klatki z kratami.Ma tylko jakby kuwetę ze ściółką i domkiem.Jest taka oswojona że wyskakuje z klatki
kiedy chce.Może biegać luzem po całym moim pokoju.Kiedy jest głodny to staje w przedpokoju w tedy dostaje jakiś smakołyk. ;)

Gucio, Tiara i Algida - moje trzy największe skarby. ;)

Awatar użytkownika
Verka
Użytkownik
Świnki morskie: Snowflake, Olivia -samiczki sheltie
Jerry - samiec gladkowlosy srebrny agouti, Twister - samiec sheltie, Guinness- samiec gladkowlosy Cuy,
TM: Crazy- samiec abbisynka
Kontaktowanie:

Postautor: Verka » 11 marca 2011, 19:07

moje w zasadzie tez biegaja po pokoju jak jestesmy ale ja np szafke na telewizor obstawilam pudelkami kartonowymi typu podstawa(czyli nie pelny karton tylko taki jak w supermarketach np sa poustawiane plyny do plukania, mleka, kawy itp...tak jakby dol normalnego kartonu uciety.) Mozesz sobie takich kartonow przyniesc ze sklepu sa zazwyczaj z grubszego kartonu i posklejac je np szeroka tasma klejaca i masz wybieg :D

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca