Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Która klatka najlepsza dla ilu swinek?

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Awatar użytkownika
Cherry
Użytkownik
Świnki morskie: Krakers i Drops
Kontaktowanie:

Re: Mała klatka.

Postautor: Cherry » 15 lipca 2011, 12:47

Ale masz wszystkie kable, dziury i inne niebezpieczne miejsca zabezpieczone? Raj muszą mieć twoje świnki ;) Moje prawie wcale nie chcą się ruszać, na wybiegu pod kanapą śpią jedynie :lol:

"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem." Artur Schopenhauer

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 15 lipca 2011, 13:12

Meam pisze: Dla 1 świnki powinna być klatka 70-tka

A co to MUSI tak być ? ja przez kilka tygodni też trzymałam jedną świnkę w 60cm ,a teraz mam 2 w 80cm i co? Im większa tym lepsza ale to nie jest ustalone ,że musi być 70 -tka nawet conajmniej bo może być i 60cm ja jednak polecam kupić chociaż 70

Awatar użytkownika
Cherry
Użytkownik
Świnki morskie: Krakers i Drops
Kontaktowanie:

Postautor: Cherry » 15 lipca 2011, 13:15

2 świnki możesz trzymać nawet w 50tce, w końcu nikt ci nie zabroni. Pytanie czy będzie im dobrze.

"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem." Artur Schopenhauer

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 15 lipca 2011, 13:17

Y... raczej nie :roll:

Awatar użytkownika
Dagmara*2
Użytkownik
Świnki morskie: Karmelka[*]
Tosia[*]
Lucy
Kontaktowanie:

Postautor: Dagmara*2 » 15 lipca 2011, 13:30

Ale one w tej klatce prawie wogóle nie siedzą. Tak oczywiście że wszystko jest zabepieczone. Jak były malutkie to wchodziły pod łóżko rodziców, ale mój tato jak zwykle coś wymyślił i zagrodził to. Twierdził że mają wystarczająco miejsca do spania, a pod tym łóżkiem mogło im się coś stać. Taka klatka otwarta 24h to dla nich raj, z radością patrzę jak z biegają z jednego pokoju do drugiego i z powrotem :lol: Nawet jak gdzieś jedziemy na kilka godzin to zostawiamy klatkę otwartą, nie potrafiłabym ich teraz tak po prostu zamknąć.

KiCiii
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KiCiii » 15 lipca 2011, 14:12

Aaaa jeśli sobie biegają wolno świneczki, to im taka klatka nie przeszkadza, mają cały dom do dyspozycji, tylko jeśli cała rodzinka łącznie z Tobą gdzieś wyjedzie na parę dni, to biegać bez nadzoru chyba nie będą po domku i wtedy taka klateczka jest nie co przymała ;p

Z drugiej strony, jeśli jest pokój dobrze zabezpieczony, to można zostawić je w zamkniętym pomieszczeniu, czemu nie, aby miały wszystko pod dostatkiem :)

A i dobrze by było, gdyby ktoś z rodziny, przyjaciół, czy sąsiadów, miał nad nimi wtedy nadzór ;p tak dla bezpieczeństwa...

Awatar użytkownika
Dagmara*2
Użytkownik
Świnki morskie: Karmelka[*]
Tosia[*]
Lucy
Kontaktowanie:

Postautor: Dagmara*2 » 15 lipca 2011, 14:32

Jak gdzieś wyjeżdżamy to przeważnie bieżemy ja ze sobą ale jak byśmy musieli je zostawic, to napewno znalazłaby się osoba, która zaopiekowałaby się świnkami. :D

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 16 lipca 2011, 2:04

Ta klatka jest stanowczo za mała, bez względu na to czy mają stały wybieg czy nie... Nawet jednej świnki nie powinno się w niej trzymać, dla parki jest dwa razy za ciasna. Mam w domu klatkę o podobnych wymiarach i to jest straszna malizna... Jak zamykam w niej chłopców na czas sprzątania w ich normalnej klatce to siedzą nieomal sobie na głowach.
Lepiej zapewnić komfort świnkom i kupić minimum 100x50.

A to, że świnki wolą siedzieć na zewnątrz może wynikać właśnie z tego, że klatka jest za ciasna ;)

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Świnkii KUBA CZAREK

czy 60 wystarczy dla 2 świnek

Postautor: Świnkii KUBA CZAREK » 25 lipca 2011, 16:32

Mam Pytanko Czy Klatka 60 wystarczy dla moich 2 prosiaczków ? :D

konradgr8
Użytkownik
Świnki morskie: Kuba , Czarek
Kontaktowanie:

Jaka Klatka dla 2 świnek

Postautor: konradgr8 » 25 lipca 2011, 16:42

oficialnie zamierzam zakupić 60 - tke co o tym myślicie ? ;)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca