Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Opowiedz o swojej swince

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Konto usunięte

Re: Opowiedz o swojej swince

Postautor: Konto usunięte » 27 sierpnia 2011, 22:44

vagina_denata pisze:To taka świnka obronna, ostrzega przed złodziejem

Powiesze sobie na drzwiach znak"uwaga wsciekla swinka" ;)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Karl Ruger
Użytkownik
Świnki morskie: Luna & Blanka
Kontaktowanie:

Postautor: Karl Ruger » 28 sierpnia 2011, 9:07

Blanka

Przezwisko: Duży kuper
Bardzo żywiołowa świnka. Uwielbia gonić za Luną, gruchając przy tym. Jej siedziba to biały domek z Ferplastu, nie pozwala tam nikomu wejść. To wygląda tak: Luna wchodzi, a po chwili ucieka z piskiem, bo Kuper ją 'podskubuje' ;) Reaguje na dźwięk otwierającej się lodówki, szelest reklamówki, folii i... nie wiem, dlaczego, otwierającego się pudełka z Simsów, oraz dźwięk włączającego się aparatu fotograficznego :P Blanka potrafi uciec zawsze i wszędzie, potrafi wyskoczyć z pół metra i nic jej się nie stanie, wprost uwielbia buraka i... moją bluzkę z cekinami, gryzie kapcie jak pies, pręty z resztą też. Uwielbia ganiać wystraszoną Lunę po klatce, ale kiedy Luna wskoczy na domek- Blanka tego już nie potrafi, bo to jest Duży Kuper ;) Piszczy tylko kiedy ja wchodzę do kuchni, na innych domowników i nieznajomych nie reaguje.

Luna

Przezwisko: Mała Czarna, Ina , lub Kawa

Luna to bardzo oswojona, przyjacielska i żywiołowa świnka, ale potrafi usiedzieć w jednym miejscu dłużej niż Duży Kuper. Tak jak Blanka, reaguje na szelest reklamówki i dźwięk otwierającej się lodówki, ale też otwieranego pudełka z cukierkami i szuszczącego głośnika (mój głośnik tak szuszczy jak podgłaśniam). Niestety Ina nie króluje nad Blanką w hierarhii, ale jej poziom też jest niczego sobie. (ostatni w klatce, ale drugie miejsce to zawsze coś :mrgreen: ) Uwielbia popcorningować i jeść wszystko, co napotka na swojej drodze, jest bardzo fotogeniczna, ale nie lubi siedzieć w klatce jak jest na dworze (niestety musi, u mnie jest pełno kotów). Najbardziej lubi lizać mnie po nosie, lubi też lizać Blankę (która z kolei ją odgania), liże również moją pościel i ogólnie wszystko. Ale najbardziej kocha mój nos ^^

Pozdrawiam

Obrazek

Living is easy with eyes closed.

Awatar użytkownika
Engi
Moderator
Świnki morskie: [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Engi » 28 sierpnia 2011, 16:47

Engi jest BARDZOO rozpieszczona i przy tym jeszcze wybredna- ale bardzo, bardzo kochana!
Nie lubi biegać, skakać itp.., jej ulubionym zajęciem jest spanie no i oczywiście jedzenie :twisted:
Jest małym wcielonym diabełkiem.Nie lubi obcych- gryzie ich i nie daje się pogłaskać. W domu jest bardzo odważna, a na podwórku nie oddala się ode mnie na krok. Gdy ja bardzo zdenerwuję np. dotykaniem w tylne części ciała podnosi tyłeczek do góry i obsikuje wszystko na około :lol: Gdy jest na kolanach i ma dość pieszczot lub wzywaja ja potrzeby fizjologiczne ciagnie mnie za bluzkę zębami. Jedynym miejscem gdzie lubi być głaskana jest kark- kiedy poczuję moja rękę na tym miejscu od razu się rozkłada i wyciaga nóżki. Piszczy na cały dom, gdy słyszy szelest woreczka, otwieranie szafki, otwieranie lodówki, dźwięk wyjmowanego noża z szuflady, aby pokroić warzywa, kwiczy także kiedy słyszy, że idzie ktoś po schodach do mieszkania :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
alexiska
Użytkownik
Świnki morskie: Tosia i Felicja
Kontaktowanie:

Postautor: alexiska » 28 sierpnia 2011, 20:48

Tosia : Kochany leniuszek i grubas ;P. Najchętniej leży, je, albo leży i jej jednocześnie :D. Boi się brania na ręce i ucieka, ale na kolanach wyciąga stópki i robi naleśnika. Uwielbia pomidory i czerwoną paprykę,a dla trawy zrobi wszystko xD. Rano pierwsza się drze o jedzenie. Lubi wylegiwac się na swojej półce i często przegania stamtąd Felicję. Potrafi ugryzc, jak coś jej się nie podoba. ;)

Felicja : Świnka z ADHD - wszędzie wejdzie, wszystko musi zobaczyc xD Świnka przytulanka - uwielbia mizianie, głaskanie, chętnie daje się wziąc na ręce. Jej ulubione miejsce to polarowy tunel, do którego nauczyła się wskakiwac prosto z półki, uciekając przed Tosią. Bardzo boi się odkurzacza - wpada w panikę i ucieka gdzie się da. Jest bardzo ufna, do każdego podejdzie i da się pogłaskac. :)

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 28 sierpnia 2011, 21:05

NiCiA-trochę trudno mi uwierzyć, że Philip reaguje na komendę "Skoki przez przeszkody" lub "Obrót"...Mogłabyś zrobić filmik, gdy wykonuje te komendy? Nie, żebym była złośliwa czy coś, tylko tak pytam ;)

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Gucio01
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Gucio01 » 28 sierpnia 2011, 21:23

ja kiedyś widziałam taki filmik jak świnka robi "Obrót" na komendę :D na koniec świnka dostała ogóreczka ;p

Awatar użytkownika
Mango
Użytkownik
Świnki morskie: Celiś & Kubuś
Kontaktowanie:

Postautor: Mango » 28 sierpnia 2011, 21:35

Sandi - mój Cesz jak chce, to skacze przez przeszkody, a myślę, że skoro NiCiA napisała, że go do tego nie zmusza, to sam skacze, czyli chyba sprawa jasna, nie?

Awatar użytkownika
alexiska
Użytkownik
Świnki morskie: Tosia i Felicja
Kontaktowanie:

Postautor: alexiska » 28 sierpnia 2011, 21:38

Skoro mowa o obrotach to tu moja Tosia robiąca obrót. Szybko się tego nauczyła, jak chce coś do jedzenia to potrafi stanąć komuś pod nogami i się obracać :lol:. Filmik nagrała młodsza siostra. xD
http://www.youtube.com/watch?v=A-h65UKEPcI

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 28 sierpnia 2011, 21:50

Też miałam świnkę, która skakała przez przeszkody :) Zastanawiam się co kryję się pod "poproś". Stawania na tylnych łapkach?

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Tajaa
Użytkownik
Świnki morskie: Lusiek i Niko :)
Kontaktowanie:

Postautor: Tajaa » 28 sierpnia 2011, 22:47

O o, a ja tu trochę opowiem o moim Luśku ;D

(wgl to sorry, ale ja się nawet nie przedstawiłam na tym forum ani nic. Wpadłam jak taka dzicz :D nawet nie zauważyłam tych ,,powitań" :D a jestem już jakieś 2 miesiące :( :lol:

Ok. Teraz przejdę do właściwego tematu.
... Mój Lusiek to świnka ,,Alladyn" - uwielbia biegać po dywanach :D
Poza tym nauczył się do mnie przychodzić na zawołanie i uwielbia jak się go głaska albo drapie ;) Taki mój mały przytulas i żarłok. Kocham Luśka i już. Za nic bym go nie oddała :D

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca