Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Dzień z życia świnki

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
piwoxdd
Użytkownik
Świnki morskie: Perełka
Kontaktowanie:

Re: Dzień z życia świnki

Postautor: piwoxdd » 27 maja 2012, 13:45

Moja Perełka wstała o 6 rano i zaczęła pić wodę gdy otworzyłem drzwi zaczęła kwiczeć,bo wie,że za drzwiami jest sianko dałem jej siana i zostawiłem otwartą klatkę,gdy przyszłem to Perełki nie było więc zacząłem jej szukać po około 30 minutach znalazłem ją w łóżku.W łużku była dziura więc Perełka bez problemu tam weszła.Gdy jej Pomogłem z tam tąd wyjść to zastawiłem dziurę klockami. Perełka zrobiła 5 kółek po całym pokoju z prędkością gdzieś 30km/h ale dokładnie nie wiem ale Perełka szybko biega,zmęczyła się i weszła do klatki zjadła całe sianko więc dałem jej karmę firmy vitapol trochę jej zjadła i weszła do domku a potem spała 1 godzinę.Gdy wyszła z domku napiła się,zjadła trochę karmy i poszła do domku leżeć położyła się i nie chce jej się już wstać wychodzi tylko po picie i jedzenie :D
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, 14:07 przez piwoxdd, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 27 maja 2012, 13:51

piwoxdd pisze:karmę firmy vitapol

Ojeju :( Koniecznie kup Versele Lagę Cavie Nature lub Complete! Vitapol jest baaardzo nie zdrowy :)

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

piwoxdd
Użytkownik
Świnki morskie: Perełka
Kontaktowanie:

Postautor: piwoxdd » 27 maja 2012, 14:06

jak to

Mam jeszcze zapasową karmę Dako-Art mieszanka z vitapol. Vitapolu jest tylko 10 %.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2012, 22:12 przez Sensibles, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie pisz posta pod postem.

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 27 maja 2012, 14:11

Nie chcę robić offtopu więc gdyby co to pisz na PW.
Karma Vitapol ma bardzo dużo ziaren, jest małowartościowa, tak jak i Animals, Megan, Dako-Art i karmy na wagę. Kupując karmę należy zwracać uwagę na skład. Musi być max 10% ziaren, chociaż to i tak dużo, dużo witaminki C (świnka jej nie wytwarza) i dużo włókien. W Vitapolu nie ma nic, poza tłustym ziarnem, a świnki to nie są ziarnojady. Najbardziej polecana karma to Versele Laga Cavia Nature i Cavia Complete. Poczytaj CAŁY temat: viewtopic.php?f=7&t=3606

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
Freeesh
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Freeesh » 2 sierpnia 2012, 16:03

Dzisiaj z rana Cleo (którą babcia nazywa Filipkiem *facepalm*) dostała zieleniny i wyszłyśmy do ogórdka. Dostala ataku kwiczenia i nagłej potrzeby naostrzenia zębów na prętach klatki, ale potem zabrała się ze trawę. Dostała sałatę, mlecze, ogórka, szpinak, i liście truskawek, a potem rozglądała się ( Mhm... Jaki ten świat jest piękny ) Jak przyszłyśmy to rozkoszowała się czesaniem sierści :lol:

Awatar użytkownika
Lucky
Użytkownik
Świnki morskie: Lucky[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Lucky » 9 sierpnia 2012, 21:41

Lucky wstał, zaczął kwiczeć. Jak wstałam dostał karmy i nowej wody. Potem był na wybiegu, bawił się w poduszkach. Później bawił się ze mną na łóżku, zsikał się, dostał pomidorka. Leżał i spał, dostał ogórka. Odniosłam go do klatki, zjadł trochę karmy, napił się, podrapał, położył, zasnął. W dalszym ciągu śpi.

"jeżeli nie potrafisz kochać, nie dawaj innym nadziei na miłość."
http://besty.pl/2464423

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca