No właśnie , racja . To co radzicie ? Poczekać do końca tygodnia (piątek) i jak nie minie to z nim iść . Bo nie jestem w stanie stwierdzić czy on sam sobie obgryza czy coś innego .
Obżarta. Tak, mój prosiek robi tak sobie sam. Najpierw obgryzł jedną stronę, a teraz już obie... A tu świnka, którą obgryzła inna świnka. Zobacz jak widać obgryzione kosmyki w miejscu gdzie się zaczyna kolor biały.
Ale czy to możliwe że sam sobie obgryza , nigdy tego nie robił a ma prawie 4 lata . Jak można zaradzić temu gryzieniu ... ? Tutaj inna świnka która ma koleżankę w klatce ( zauważyłam że się do niej dobiera ,ale ona sama też ma takie poobcinane ) Właśnie ma podobną sierść jak Miluś . Myślałam może że on ją czymś zaraził , ale skoro uważasz że sam się tak załatwił ...
Świnki mogą tak robić gdy np. się nudzą (nie mają czego rzuć, przykładowo sianka ). W przypadku chorób skóry włos wypada w całości pozostawiając łysy placek z delikatnym włoskowym meszkiem, no i czuć, że skóra jest chora (jest jakby sucha, pojawiają się strupy, łupież). U mnie najbardziej gryzie się Ibis. Obgryza się cały prócz głowy, bo nie sięga . I też to robi nawet nie wiem kiedy!