Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Zabawka dla pupila

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Olusieeeek
Użytkownik
Świnki morskie: Fifi
Kontaktowanie:

Re: Zabawka dla pupila

Postautor: Olusieeeek » 5 grudnia 2016, 9:18

Rozumiem i wiem, że powinny być dwie, ale są tutaj też osoby które mają jedną świnkę i też jakoś przecież dają sobie radę. Chciałabym żebyście mi doradzili co mam robić w obecnej sytuacji. Nie mówię, ze nie wezmę drugiej świnki dla mojego Fifiego, ale muszę trochę poczekać. Niestety.

Awatar użytkownika

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 5 grudnia 2016, 11:26

Jak na obecna sytuacje robisz wszystko co w Twojej mocy, takze chyba nic poza czestym wypuszczaniem- a wychodzi na to, ze Twoj ma full wypas pod tym wzgledem :D, przebywaniem z nim, zabawa i urozmaicaniem wybiegu gdy sie znajduje poza klatka, nie ma sensu dodawac.
A kiedy dojdzie mu kolega to juz bedzie super ;) wiesz, ze to zwierzeta stadne, nosisz sie z zamiarem przygarniecia w przyszlosci kolejnego proska i to wystarczy. Potem wynikna inne problemy, typu laczenie, ustalanie hierarchi, ale nie trzeba sie tym martwic na zapas.

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Olusieeeek
Użytkownik
Świnki morskie: Fifi
Kontaktowanie:

Postautor: Olusieeeek » 6 grudnia 2016, 22:44

Na pewno znajdę mu kolegę jak na razie ja bardzo kocham swojego Fifi i mam nadzieję, że on pokocha mnie :) Zastanawiam się czy takie lizanie po ręce to "lekka oznaka miłosci". On jest taki kochany! Jak tylko widzi, że rzucę mu na spodek koperku to od razu leci, jak podaję mu kawałek pietruszki to zawsze mowie "proszę Fifi" :D Kocham go nad życie! Zresztą, jak broi, bo robi to coraz bardziej, i zawołam "Fifi a Ty co?" to on się tak popatrzy i... dalej broi :) Oczywiscie musi mieć swoj domek, jak idę do pracy to siostra chłopaka jest aktulanie na L4 i do niego zagląda takze na brak zainteresowania nie narzeka, ma swoj podklad na ktorym ma kibelek w jednym miejscu, miseczke z warzywkami i wszechobecne sianko :D sianko to jego milosci i dzisiaj jak je jadl to az podskakiwal :P

ps. jak wczoraj wrocilam z pracy to wszedl mi na brzuch jak lezalam, pożalil się, powąchał mnie po brodzie, zazgrzytał zębami, puścilam go na podloge i rakieta na podklad "do toalety" i siku :) Taki mądry jest :) raz na mnie nasiusial, na poczatku, a teraz juz wie, że dżentelmenom nie wypada :) I jak tu go nie kochać?!

Wróć do „Zachowanie”