Widze że Twoja i moja świnka maja takie same techniki wymuszania XD Moja prośak biega i skacze i kwiczy , ŻARŁOK ! <koniec spamu przeciez to watek o karmach >
A co powiecie o kolbach z lucerny ? Z ostatnich świnkowych zakupów zostało mi 10 zł i rozważam kupno właśnie tych kolb . A jak tak to jakie firmy polecacie ?
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2013, 18:15 przez Sensibles, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Nie pisz posta pod postem ;)
Moim zdaniem jak już kolby to te lucernowe, albo z płatków kwiatów. Vitapol. Moje jedzą takie, ale ogółem zamiast kolb lepiej kupić gryzaczki z HP, albo np. zioła, czy suszone przysmaki.
Dziękuję kin Kupiłam mu dziś ta kolbę i od razu sie nia zainteresowana .... ale zaraz sobie poszedł . Zobaczymy , może później sobi coś z tego pogryzie Kupiłam też dziś cavia complet VL ponieważ z Vitakraftu Menu Vital nie bardzo mu podchodzi a co tez ważne zawiera ona ziarna .
Witam, opłaca się kupić tą karmę ? http://allegro.pl/versele-laga-cavia-na ... tabsAnchor Czy może w jest coś lepszego w podobnej cenie ? Już kiedyś miałem tą karmę później kupowałem vitakraft emotion ale chce do tej powrócić bo jest opłacalna
Postautor: Konto usunięte » 15 stycznia 2013, 10:11
Ta karma to jedna z lepszych Jednak jeśli masz tylko jedną świnkę, nie wiem czy opłaca się kupić aż dziesięciokilogramowy worek... Mogą ci się robale przyplątać, albo nie wiadomo co.
Już zamówiłem Nic się z karmą nie stanie ponieważ jak przyjdzie to przesypuje do szczelnych słoików i daję to w ciemne miejsce, już tak robiłem jak miałem 2 świnki.
Postautor: Konto usunięte » 15 stycznia 2013, 20:22
No tak, też zależy ile świnka je, w jakim tempie pochłania karmę. Ja jednak bym się nie odważyła przy jednej śwince tyle karmy kupić, chociaż mam szczelny pojemnik na karmę
Ja akurat używam karmy VL Complite. Polecam kupować ją w mniejszych paczkach no chyba, że ma się np. hodowle. Zawiera wszystkie potrzebne składniki. Osobiście mieszałam ją z poprzednio używaną karmą i nie wiem czy u wszystkich świnek tak jest ale długo się do niej przyzwyczajał. Aha i jeszcze jedno! Nie kupujcie karmy Vitapol. Jedynie jako przekąska, gdyż ma za dużo ziaren a nie potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania właściwości.