Witam, z góry przepraszam jeśli podobne pytania się już pojawiły, ale niestety nie mam czasu na przegrzebanie całego wątku

od prawie miesiąca jestem szczęśliwą posiadaczką świnki

niestety jest to moja pierwsza świnka w życiu i dopiero uczę się w jaki sposób prawidłowo o nią dbać.
Przechodząc do rzeczy: jako pierwszą karmę kupiłam jej

Vitakraft Menu Vital, ale właśnie przeczytałam, że karma nie powinna mieć za dużo zboża, a ta ma na pierwszym miejscu w składzie!! W dodatku mój świnek nie chce wcale tych zbóż jeść, wyjada tylko granulat, a całą resztę (jakieś takie zielone i żółte kółeczka, groch, no i te zboża) zostawia. Pierwsze co, to zastanawiam się, czy jak tego nie je to jego dieta jest na pewno zbilansowana i czy nie nabawi się jakichś niedoborów??
Natomiast mam też drugie pytanie, chciałabym teraz kupić mu inną karmę i czytałam, że najlepsze są karmy Versele Laga, tylko nie wiem, na którą się zdecydować. Myślałam o tym, żeby kupić Cavia Pro, skoro mój prosiulek najbadziej lubi ten granulat jeść. Ale znowu nie wiem, czy to będzie wystarczające, czy może dokupić coś jeszcze i tworzyć jej z tego mieszanki?? Świnka ma prawie dwa miesiące. Oczywiście oprócz karmy dostaje owoce, warzywka i sianko