Kejdoo pisze:Aha, no i po przemyśleniach jeszcze się waham, no bo 120 cm to przyzwoite warunki dla jednej lub dwóch świnek, a pozbywając się tego giganta nieco odgracę pokój. A jak mi się zbierze na większą ilość to wtedy przeprowadzka.
Poza tym zdałem sobie sprawę, że remont tej klatki może mieć wyższe koszty niż kupno nowej.
I znowu jestem w kropce. I znowu mam problem. Ale o tym jeszcze pomyślę później.
Dobranoc ;D
120 cm jest dobre i dla trzech świnek. Dla dwóch norma to jest mniej więcej 100 cm, ale ludzie trzymają w mniejszych i krzywda się świnkom nie dzieje, ja też nie jestem za takim generalizowaniem, że jak dwie świnki to minimum 100 cm. Zależy, jakie chcesz im w ogóle zapewnić warunki : )
A co jest w klatce do remontu? Z kosztami jest bardzo różnie, klatki 120 cm generalnie kosztują około 130 zł, no a 100 cm trochę taniej, myślę, że zmieściłabyś się w 100-120 zł. Pomyśl, ile wyniosłaby Cię naprawa klatki, którą posiadasz, i pomyśl, czy warto. Możesz też wziąć pod uwagę budowę klatki własnoręcznie, od podstaw, ja tak zrobiłam - tylko że budowa klatki 80x60 (a dokładniej 84x64, czy jakoś tak) kosztowała mnie ponad 150 zł - trzy ściany z drewna, podstawa z drewna, przednia ścianka z płytą Plexi wysuwaną na zawiasach.