moze lepiej nie skomentuje- wyraznie pisales ze macie jakies mysoskoczki a nie "inne"swinki "synow"itp ..no dobra- no comment...
po prostu przekopiuje informacje bo mi sie tego znowu walkowac nie chce: "Jarmuz-mało popularne warzywo-zielenina. Zawiera witaminę C i beta-karoten, witaminy z grupy B, a także witaminy E, K i H. Jarmuż jest również bogaty w wapń, sód, potas, magnez, mangan, żelazo, jod. Dzięki błonnikowi wspomaga przemianę materii. Spora dawka witaminy C wzmacnia układ immunologiczny. Lekkostrawny.
Zalecane podawanie: JEDEN duży liść CO TYDZIEN.
Warzywo bogate w witaminę C - świetny zamiennik dla sztucznej witaminy w płynie. Z rodziny kapustowatych - WZDYMA"
"Kalarepa- mniej popularna zielenina. Liście kalarepy są bogatsze od owocu, zawierają sole mineralne: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, fosfor, chlor, jod; karoteny, witaminy B1, B2, B6, C; kwasy: nikotynowy, pantotenowy, foliowy, szczawiowy. Liście kalarepy zaleca się podawać osobom chorym na miażdżycę z uwagi na niską zawartość cholesterolu. Radzi się unikać chorym na żołądek - mogą lekko podrażnić. Wspomaga przemianę materii. Posiada właściwości bakteriobójcze.
Zalecane podawanie: 1-2 łodygi z liśćmi co trzeci dzień, podawać świeże, jadalne dla ludzi na surowo
WZDYMAJA - należy UWAZAC. Posiadają działanie bakteriobójcze - MOZE PODRAZNIAC SLUZOWKE ZOLADKA. Zalecane dla osób chorych na miażdżycę." dopiero co to napisalam...
EDIT
sciskalam sie ile moglam, ale jednak nie moge sie powtrzymac bo szlag mnie jasny trafia jak mam do czynienia z ludzmi nieszczerymi, kretaczami itd, wiec by ci pamiec odswiezyc dolaczam twoj przedwczorajszy post:
"Witam, witam

od pewnego czasu moja swinka lezy w koncie klatki wstaje tylko abyppojesc warzywka ktore ma zawsze w misce albo po pokarm a potem znowu lezy

chce zeby byl wesoly wiec co mam zrobic aby w klatce caly czas nie spal I czy to normalne zachowanie ? Jak cos nie moge kupoc drugiej swinki poniewaz zona sie nie zgadza bo mamy psa myszoskoczke I rybki

I tez wypuazczam z klatki co robic?"
Jak widac golym okiem nie tylko piszesz jakie inne zwierzatka posiadasz, jak rowniez sam wspominasz ze drugiej swinki miec nie mozesz bo sie zona nie zgadza wiec masz tylko jedna- i to ten sam prosiek, ktorego tak nieodpowiedzialnie zywisz, poisz kropelkami, ktora ma lysinke, jest osowiala i z niedowaga- jesli o jakims objawie zapomnialam to mozesz dopisac