Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Ja i moje świnki :D

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Re: Ja i moje świnki :D

Postautor: Konto usunięte » 24 kwietnia 2013, 19:01

nugatka pisze:Super, bo u mnie się ta kaszka zmarnuje, jest jej trochę w woreczku, sama ją dostałam niedawno od koleżanki, kiedy dokarmiałam świnkę, ale jej nie zużyłam. To jutro wyślę Ci te rzeczy. Ja Bio-Lapis dodawałam po szczypcie do papki, którą karmiłam świnkę i taka saszetka starczała mi na 5 dni (została mi ostatnia saszetka, którą Ci wyślę). Jeśli świnka będzie sama jadła, ale robiła brzydkie, miękkie bobki, to możesz po prostu po szczypcie dodawać do 2-3ml wody, wciągać to do strzykawki i podawać śwince (raz dziennie). No i wyślę Ci tego granulatu, który w razie czego łatwo zmielisz albo nawet zmiażdżysz na proszek drewnianym tłuczkiem. Sprawdź PW, bo wysłałaś mi niepełny adres.

ok,ja razem z Łatkiem i mamą no i też Pako bardzo Ci dziękujemy za to co dla nas robisz ;)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 24 kwietnia 2013, 19:08

Nie ma za co, to drobna rzecz, mnie nie raz ktoś pomagał.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 24 kwietnia 2013, 19:22

nugatka pisze:Nie ma za co, to drobna rzecz, mnie nie raz ktoś pomagał.

dla mnie bardzo duża rzecz,przyda się prawdopodobnie ;)
jesteś pierwszą osobą która mi w taki sposób pomogła ^^

Zabolek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Zabolek » 26 kwietnia 2013, 10:22

Moj Chuckus poddany byl zabiegowi kastracji dway tygodnie temu, i przed operacja weterynarz powiedzial zeby boze bron nie zabierac mu jedzenia z klatki,tylko na dwie godziny przed zabiegiem nie dawac mu warzyw. Narkoza byla wykonywana wziewna, najbezpieczniejsza dla tak malego stworzonka,(swinek w dniu zabiegu mial 2 miesiace),pozwala ona na wieksza kontorle stanu pacjenta podczas narkozy oraz szybkie wybudzenie, Chuck po 15 minutach po zabiegu chrupal juz sianko:)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 26 kwietnia 2013, 15:21

Wczoraj dostałam odpowiedź na mojego e-maila ;) Proszę:
"Witam,

w naszej lecznicy nie wymagamy, aby zwierzak przed operacją był na czczo. Świnki morskie nie wymiotują, więc nie ma ryzyka zakrztuszenia w trakcie znieczulenia. Ewentualnie zalecamy zmniejszenie porcji, aby przewód pokarmowy nie był bardzo wypełniony.

pozdrawiam
Lek.wet. Dorota Denuszek"
taką właśnie dostałam odpowiedź ;)

Awatar użytkownika
Lucky
Użytkownik
Świnki morskie: Lucky[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Lucky » 26 kwietnia 2013, 20:50

Trzymamy kciuki za Łatka i życzymy dużo zdrowia! :)

"jeżeli nie potrafisz kochać, nie dawaj innym nadziei na miłość."
http://besty.pl/2464423

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 27 kwietnia 2013, 14:13

dziękuję razem z Pako i Łatkiem ;)
Edit.
Łatek i Pako od kilku dni mają swój fanpage na facebooku ^^ Opisuję na nim prawie każdy ich dzień :D
https://www.facebook.com/swinkimorskielatekipako

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 29 kwietnia 2013, 13:15

przepraszam za post pod postem

Dzisiaj razem z mamą kupiliśmy u weterynarza kołnierz, niestety będziemy musieli dorobić dziury bo jest za duża dziurka.Byliśmy też u tego weterynarza gdzie Łatek będzie miał operację żeby dowiedzieć się co z tym jedzeniem i piciem.No więc pani weterynarz bardzo miła powiedziała że picie musi mieć i absolutnie nie można go wyjmować, z jedzeniem powiedziała że tak ok. 19 możemy podać mu ostatnie jedzonko przed operacją i przyznała że świnki morskie nie wymiotują, ale lepiej nie podawać jedzenia ,bo świnka waży kilka deko (czy jakoś tak), a narkozę podają też w kilku tam deko (sama nie pamiętam dokładnie) no i było by trochę niebezpiecznie.Druga sprawa to operacja została przełożona przez panią weterynarz na 5 maja i powiedziała że wtedy będzie nawet lepiej bo będzie 2 weterynarzy przy operacji :) Specjalnie dzisiaj do szkoły przez to nie poszłam ;)

obiecuję że jeszcze przed operacją dodam jakieś zdjęcia ^^
Mam jeszcze informację że już Pako od 2 dni jest w klatce Łatka dzień i noc, i jak na razie nic złego jeszcze się nie stało :)

Awatar użytkownika
Susłowata
Użytkownik
Świnki morskie: Dropsio
Kontaktowanie:

Postautor: Susłowata » 29 kwietnia 2013, 14:10

No to dalej kciukamy ;)

Tylko durnie twierdzą, że zwierzęta nie mają duszy...
Caviarniana Dropsio

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 29 kwietnia 2013, 15:41

Nie no, bezsensu przecież noc świnka musi jakoś wytrwać,nie? :/ Ja bym zostawiła sianko i wode. Zresztą nugatka sama Ci to tłumaczyła kilka postów wcześniej ;)

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca