Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mordor, czyli głupie pytania użytkownika KochneŚwiniaki

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
pinkuś
Użytkownik
Świnki morskie: Pinki i Benio
Kontaktowanie:

Re: Pomidorki-czy mozna?

Postautor: pinkuś » 14 grudnia 2015, 20:54

Produkty Herbal-Pets według mnie są w porządku sama podaję prosiaczkom produkty z tej firmy, więc śmiało możesz kupić te i inne produkty tej firmy dla prosiaka.

Awatar użytkownika

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 14 grudnia 2015, 20:59

A jakie produkty dajesz I czy dajesz swierze pomidory

Awatar użytkownika
pinkuś
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: pinkuś » 14 grudnia 2015, 21:00

świeże pomidory, jabłka, brokuła, szpinak, marchewkę, kiwi , pomarańcz, melon, arbuz, ogórek, natkę itp

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 14 grudnia 2015, 21:08

Te zeczy dajesz swierze a jakie dajesz z firmy herbal pets

Awatar użytkownika
pinkuś
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: pinkuś » 14 grudnia 2015, 21:14

np. gałązki jabłoni, ziele mniszka z kwiatem,owoce tropikalne, osoce pól i lasów, warzywa podstawowe, zioła podstawowe itp

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Re: Menu dla świnki

Postautor: befana30 » 14 grudnia 2015, 21:59

7-miesieczny samiec z polkilowa waga..? moja samiczka dokladnie 18 grudnia bedzie miala 5miesiecy i wazy ok.900gr- gdzie dodam, ze ta moja waga lekko oszukuje, ale chodzi o gramowe sprawy, wiec co..? pewnie za gruba? zaklada sie, ze samczyki sa wieksze od samiczek- twoj jest niedozywiony i wcale sie nie dziwie skoro jedzie na porannej marchewce i 5 lodygach pietruszki wieczorem :/ przestan oszukiwac- obudz sie, prosiak cierpi przez brak kompetencji z twojej strony, zacznij go dokarmiac trzy razy dziennie zielenina+ warzywa i owoce miedzy tymi posilkami jak juz wczesniej wspomnialam, a jesli nie potrafisz mu podstawy bytu zapewnic to oddaj- sama bym z checia wziela i zapewnila mu zdrowe i szczesliwe zycie gdybym mieszkala w kraju, bo u ciebie niestety widze w czarnych kolorach ta jego przyszlosc :/

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

mata

Postautor: KochneŚwiniaki » 18 grudnia 2015, 18:33

Hejo niedawno mojej swince dalem mate lazienkowa nie gryzie jej ale jest pod tum zwirek dalem duzo warstwe go I chyba to zle bo pod dniu mata jakby sie posniosla I byla gorka dzis zmiejszylem warstwe na malutko ale jest I nwm czy to dobrze jezeli ktos ma mate niek powie co nia robil I co ile czasu sprzatac taka mate :sad:

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: mata

Postautor: GalaxySparkle » 18 grudnia 2015, 21:02

Ta górka robi się w miejscu, gdzie świnka sika, bo żwirek pęcznieje od wchłanianego moczu. Po prostu usuwaj zużyty żwirek i zastępuj nowym. Sprzątaj tak często, jak to konieczne, żeby było czysto. Różne świnki sikają w różnych ilościach, nie ma jakiegoś określonego czasu, po którym należy posprzątać. Oczywiście, nie trzymaj tego samego podłoża przez miesiąc, bo to niehigieniczne i w końcu coś by mogło zacząć po takim podłożu chodzić (bynajmniej świnka)...

Resztę posta kasuję. Jeden wątek to jeden problem. Nie ładuje się dwóch problemów do jednego wątku 'żeby nie zakładać nowego'. Właśnie załóż nowy, żeby każda osoba szukająca danego problemu mogła łatwo znaleźć interesujący ją wątek. Nie pierwszy raz robisz burdel na forum. Sprzątam i mam nadzieję, że to będzie dobra lekcja.

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Kapanie

Postautor: KochneŚwiniaki » 19 grudnia 2015, 18:56

Hej mam pytanie czy swinke moge czesto kapac jezeli tak to co ile I czy mozna prosze o szybka odpowiedz :unsure:

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Re: Kapanie

Postautor: befana30 » 19 grudnia 2015, 19:01

swinki nalezy kapac tylko wtedy kiedy jest to naprawde potrzebne; kapiac w okresie zimowym narazasz na przeziebienie, a nawet zapalenie pluc poza tym zbyt czestym kapaniem podrazniasz naskorek i zmywasz bariere ochronna. Piszac "naprawde potrzebne" mam na mysli sytuacje, w ktorych swiniak jest bardzo brudny lub nieprzyjemnie pachnie, co jednak mozna rozwiazac odpowiednim podlozem by prosiek nie lezal tak gdzie sika, poza tym zwroc uwage, ze on sam codziennie troszczy sie o pielegnacje futerka, wiec powtorze drugi raz jak kiedys "nie plucz tego jak talerza"

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”