Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

mój świniaczek Pusio ;)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Re: mój świniaczek Pusio ;)

Postautor: Aperea » 5 czerwca 2012, 12:04

Ruby, też o tym pomyślałam. Inaczej by w ogóle dyskusji nie było.

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 5 czerwca 2012, 12:07

Nie chce sugerowac wprost,ale nie tydziec tu siedze i widze,jak ktos mowi powaznie,to wybiera najprostsza i najtansza opcje,a takie krecenie moim zdanie ma zakamuflowac chec rozmnazania swin w domu,mlode sa taaaakie sliczne,a zawsze mozna potem powiedziec,ze to wypadek bo cos tam...ale ,tak jak mowie,nie sugeruje niczego...

czarna4472
Użytkownik
Świnki morskie: Pusio [*] tęsknie za Tobą skarbie.....
Kontaktowanie:

Postautor: czarna4472 » 5 czerwca 2012, 17:36

ruby_anger na początku postu piszesz że nie chcesz sugerować wprost a na końcu że nie sugerujesz niczego to chyba coś nie tak i nie zamierzam rozmnażać świnek bo mija mi się to z celem, a odpisałam forumowiczce nie musicie pisać mi po raz 100 tny ze to zły pomysł bo już przyjęłam to do wiadomości i rozważam też inne opcje,tyle w tym temacie a jak to ujęłaś kręcę bo jestem niezdecydowana i już co nie znaczy że kombinuje jak rozmnożyć świnki.... nie każdy jest nastawiony na jakieś zyski czy co tam się ma z hodowli.... ;/ :roll:

Kin28 karma to Versele Laga Cavia Complete

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 5 czerwca 2012, 17:42

Ok, karma dobra :) Możesz też wziąć samczyka z zarejestrowanej hodowli, tam od małego jest z innymi świnkami, a hodowca powie Ci co nie co o nim :)
W tą czy w tą trzymam kciuki za kolegę i za jedzenie karmy :)

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

czarna4472
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: czarna4472 » 5 czerwca 2012, 17:50

dzięki;*

Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Postautor: Aperea » 5 czerwca 2012, 17:54

czarna4472 pisze:ruby_anger na początku postu piszesz że nie chcesz sugerować wprost a na końcu że nie sugerujesz niczego to chyba coś nie tak i nie zamierzam rozmnażać świnek bo mija mi się to z celem, a odpisałam forumowiczce nie musicie pisać mi po raz 100 tny ze to zły pomysł bo już przyjęłam to do wiadomości i rozważam też inne opcje,tyle w tym temacie a jak to ujęłaś kręcę bo jestem niezdecydowana i już co nie znaczy że kombinuje jak rozmnożyć świnki.... nie każdy jest nastawiony na jakieś zyski czy co tam się ma z hodowli.... ;/ :roll:

No niestety hodowla nie przynosi zysków, to co dostanie się za młode idzie na utrzymanie reszty i jeszcze się dokłada. To czyste hobby, a nie źródło dochodu...

czarna4472
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: czarna4472 » 5 czerwca 2012, 18:09

no dobrze ja się na tym nie znam wiec sie nie spieram ale niech nikt mi tez nie wpiera na siłę że chce rozmnażać nielegalnie świniaczki.... ;/

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 5 czerwca 2012, 18:47

czarna4472 pisze:ruby_anger na początku postu piszesz że nie chcesz sugerować wprost a na końcu że nie sugerujesz niczego to chyba coś nie tak i nie zamierzam rozmnażać świnek bo mija mi się to z celem, a odpisałam forumowiczce nie musicie pisać mi po raz 100 tny ze to zły pomysł bo już przyjęłam to do wiadomości i rozważam też inne opcje,tyle w tym temacie a jak to ujęłaś kręcę bo jestem niezdecydowana i już co nie znaczy że kombinuje jak rozmnożyć świnki.... nie każdy jest nastawiony na jakieś zyski czy co tam się ma z hodowli.... ;/ :roll:

To sie mialo raczej tyczyc tych co chca rozmnazac,a nie Ciebie ,w razie gdyby to czytali,ale jak mowia uderz w stol a nozyce sie odezwa...A Ty nie wymyslaj,tylko adoptuj chlopaka,tak bedzie najprosciej.

czarna4472
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: czarna4472 » 5 czerwca 2012, 18:53

To przepraszam,ale odniosłam tak jakby się to mnie tyczyło ;)

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 5 czerwca 2012, 18:54

Dużo osób właśnie tylko piszę 'na odczep się' by mieli spokój, a robią swoje, ale miejmy nadzieję, że jednak posłuchasz rad :)

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”