Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mordor, czyli głupie pytania użytkownika KochneŚwiniaki

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
BlackNookie
Użytkownik
Świnki morskie: Nookie - Za TM [*]
Kontaktowanie:

Re: Kapanie

Postautor: BlackNookie » 19 grudnia 2015, 19:13

Zgadzam się z Befaną. Warto podkreślić, że jeżeli już kąpiel jest konieczna - myjemy tylko miejsce, gdzie jest zabrudzenie. Najczęściej (z wiadomych powodów) zabrudzony jest brzuch, pupa i włosy na pupie, jeżeli mamy świnkę długowłosą to tym bardziej trzeba o to dbać. OMIJAJ uszy i oczy, bo to bardzo bardzo niebezpieczna rzecz, jeżeli wleci tam woda. Osobiście nie kąpałabym i nie polecam kąpania młodych świnek, ponieważ maluchy i ogólnie świnki są bardzo czyściutkie z natury i myją się same, więc absolutnie nie ma potrzeby, by je jeszcze pucować.
Podsumowując - ostrożnie z tymi kąpielami.

Obrazek
♥ ησσкιє ♥

Awatar użytkownika

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Śniadanie i kolacja dla świnki

Postautor: KochneŚwiniaki » 19 grudnia 2015, 20:26

Hej czy jak swince bede dawac tylko rano ; marchewka a wieczorem 10 lodyg natki pietruszki to nic sie nie stanie bardzo prosze o szybka odpowiedZ

Znów zabrakło pomysłu na nadanie wątkowi porządnego tytułu? Już w kilku Twoich tematach zwracałam Ci uwagę. Nazywaj je konkretnie, żeby było wiadomo, o czym są. Punkt 2.9 Regulaminu Forum!!
GalaxySparkle

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Re: wazne !!!!

Postautor: befana30 » 19 grudnia 2015, 20:31

ty se czlowieku jakies jaja robisz? zas ta marchewka i lodygi pietruszki i co? nic wiecej nie dostaje???? ty chcesz przez to powiedziec, ze pomimo wielu naszych upomnien i rad oraz wszystkich tych linkow z odpowiednia dieta swinki, ty mimo wszystko nadal jedziesz na marchewce i pietruszce dwa razy dziennie???

Galaxy, no prosze..! on to robi specjalnie! :evil:

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Awatar użytkownika
BlackNookie
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: BlackNookie » 19 grudnia 2015, 20:39

Wybacz, że pytam ale ile masz lat, KochneŚwiniaki? Trochę mnie przeraża fakt, że ten gość chyba kompletnie nie zna się na gryzoniach i ogólnie zwierzętach. :( Mam nadzieję, że ze świnką w porządku. :(

Obrazek
♥ ησσкιє ♥

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 19 grudnia 2015, 20:43

Nieee I nie ja swince daje pomidory papryki natki pietruszki rzodkiewki I liscie marchewki chyba to dobra dieta?

Awatar użytkownika
BlackNookie
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: BlackNookie » 19 grudnia 2015, 20:47

A pełnowartościowa karma czy coś? Czy żywisz ją samymi warzywami, które wymieniłeś?

Obrazek
♥ ησσкιє ♥

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 19 grudnia 2015, 20:52

BlackNookie pisze:Wybacz, że pytam ale ile masz lat, KochneŚwiniaki? Trochę mnie przeraża fakt, że ten gość chyba kompletnie nie zna się na gryzoniach i ogólnie zwierzętach. :( Mam nadzieję, że ze świnką w porządku. :(

najlepiej go zlac- bo wiecznie od paru dni zadaje te same bezsensowne pytania, wiecznie mu kazdy odpowiada wciaz dukajac i powtarzajac te same rzeczy, zostal juz upomniany i skasowany czy "przeniesiony" wiele razy, ale jak "grochem o sciane"- mam niezlomne wrazenie, ze on tu wchodzi tylko po to, by zwrocic na siebie uwage i ma jakies zaburzenia psychiczne, malo dowartosciowany chyba i dlatego sie tak dopomina o odrobine uwagi ze strony forumowiczow zakladajac wciaz te same watki i do tego naprawde "denne".... swinka niestety chyba wcale nie ma sie dobrze- spojrz sobie na liste jego postow, az wlos sie na glowie jezy :/

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 19 grudnia 2015, 20:54

Daje te warzywa I karme versele laga z dod wit c I patyki z jabloni I gruszki do scierania zebow ale cos ich nie rusza

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Śniadanie i kolacja dla świnki

Postautor: GalaxySparkle » 19 grudnia 2015, 21:01

Po IP wychodzi, że Olsztyn (albo przynajmniej provider z Olsztyna, bo np. po moim IP pokazuje Jaworzno, chociaż jestem kawałek dalej :D). Ktoś ma blisko, żeby do tej biednej świneczki podjechać?

Konto usunięte

Re: Śniadanie i kolacja dla świnki

Postautor: Konto usunięte » 19 grudnia 2015, 21:03

Właśnie niech ją odda o ile w ogóle ją posiada ;) bo na takim pożywieniu świnka daleko by nie ujechała.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”