Dokładnie ogórek zawiera askorbinazę, która utlenia witaminę C. Komponujcie posiłki tak by miały wartości odżywcze, a nie tylko ładnie wyglądały... Np. ogórek z marchewka, pomidory z listkami bazylii.
Pyszna i pożywna sałatka na lato – na świnki morskiej .
Składniki : 1/3 marchewki 1/3 pietruszki ( małej ) Obierki z ogórków ( można też całe ) Sałata lodowa ( ok. 2 listki ) Kaszka jęczmienna ( parę łyżeczek )
Wykonanie : Marchew i pietruszkę pokroić w grubą kostkę , sałatę Porwać w średnie kawałki , obierki z ogórków pokroić na mniejsze kawałki , Wszystko posypać kaszą jęczmienną i wymieszać .
Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!
Postautor: Konto usunięte » 11 października 2012, 14:52
elvirka96.n pisze:A jeżeli nie mam takich warzyw w domu?Ja z warzyw mam tylko pomidor.
I dajesz śwince tylko pomidora? Jak nie zrobisz tej sałatki dziś, to zrobisz jutro. Zresztą, jak dla mnie takie pomysły są przekombinowane, bo świnka i tak zje co lepsze, a reszte zostawi
nie daję śwince tylko pomidora,czasem mam marchew i sałatę ale to naprawdę czasem ale jeszcze daję owoce.Owoce dużo bardziej lubi dawałam śwince parę warzyw i na początku trochę zjadł ale później zostawił:buraka,marchew,sałatę.Na razie tylko tyle bo mam dopiero 1 tydz. świnkę.Ale owoce wszystkie zjadł co mu dałam.
Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!