Fionka pisze:kleymore pierzesz maty w pralce automatycznej?? nie niszczą się?? czy są to jakieś specjalne maty, jakieś inne od zwykłej łazienkowej?? bo ja piorę je ręcznie, ale ja mam uczulenie na szampon dla świnek, którym je piorę i jakby się nie niszczyły to chętnie bym spróbowała w pralce. A na jakim programie je pierzesz??
Ja normalnie wrzucam maty łazienkowe do prania, nie spierają się i jak ładnie pachną

Tylko trzeba je dobrze wytrzepać, żeby nie zapchały automatu. Ciągle mam jedne ustawienia na pralce i nic nie zmieniam, a nawet jak zmienię to i tak wrzucam maty

Także spokojnie możesz prać
kitalke pisze:Teraz klatka wygląda tak:

Mam nadzieję , że wszystko jest ok

Pięknie! Jesteśmy z Ciebie dumne, że tak szybko się za to wzięłaś

Pięknie ma i pewnie świnkowe stópki są zadowolone. Prześliczna półeczka. Obserwuj jeszcze, czy wspina się na półkę do jedzenia, bo jak nie to możesz dać ją na dół . Bardzo się cieszę, że tak ślicznie ma Twój prosiaczek

A faktycznie szkoda wydawać na wapienko bo świnki tego nie jedzą, ale jak zaczynałam swoją historię ze świnkami to też kupiłam. Lepiej jest urwać gałązki wierzby (płaczącej) podsuszyć i dać do klatki żeby sobie obgryzał. Możesz też takie drobniejsze gałązki jabłoni wrzucić - lepiej się ściera ząbki, smaczniejsze. Ślicznego masz pieska