Widzę, że mamy paru miłośników żwirku, więc może coś mi podpowiecie - czy znacie jakiś żwirek drewniany, odpowiedni dla świnek, który nie jest tak upiornie zapylony? W każdej paczce, którą miałam pomiędzy pałeczkami były łyżki pyłu i Lucek mi później kichał i prychał.
Tak jak Tajaa, polecam żwirek Carrefourowski. O, ten:
http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky ... /84262.jpgW zielonym opakowaniu. Polecam, na dnie tylko trochę pyłu, a tak to bez, nawet ja mniej kicham, jak go używam a to naprawdę sukces O.o
Mam do was pytanie odkrylem metode , ze gdy pod zwirek podloze gazete to gazeta bedzie wsiakacz mocz swinki i nie bedzie tak smierdziec. Tylko teraz mam takie pytanie czy taki sposob jest skuteczny ??
Próbowałam kiedyś coś takiego u chomika, nie sprawdziło się, a więc tym bardziej nie sprawdzi się u świnki, która sika o wiele więcej i nie wystarczy zmiana ściółki raz na 4 dni, a potrzeba codziennie/co dwa dni.
Same problemy z tą gazetą były, a po jednej nocy od włożenia jej pod trociny - miałam pół pokoju w gazecie i mogłam robić układankę z promocyjnych produktów z Biedronki, bo chomik uwielbiał dzielić na strzępy całą (!) gazetę, która znajdowała się pod trocinami. Był nawet w stanie wygryźć wszystko w domu, zostawały tylko fragmenty, na których domek był postawiony - u świnki nie próbowałam, i nie zamierzam, bo można przewidzieć efekty...