hm... najlepiej jest kupić taki wiklinowy lub z sianka, bo wtedy gdy świnka pogryzie to nic się nie stanie. Ja próbowałam robić z takiej rury aluminiowej, kanalizacyjnej bodajże, obszyłam to materiałem, ale się średnio sprawdzało, świnki się bały tego.
Możesz zrobić z gałązek zbitych ze sobą jakims drutem, czy coś. Ale to już wyższa szkoła
Pusia- 02.06.2004-12.12.08 To ty byłaś ze mną przez te najlepsze lata, To ty lizałaś moją twarz, gdy z oczu ciekły mi łzy. I mimo to, że ciebie już ze mną nie ma, W moim sercu na zawsze pozostaniesz tylko Ty... ;*
Gdzieś widziałam tunele z kory drzewa. Zawsze można zrobić z rur zwykłych, ale ja ogólnie nie polecam tuneli Zależy od prosiaka, ale mój ich wprost nienawidzi. Za to z miłą chęcią degustuje swój hamak
Ja mam taką b.długą rurę. Można ją wyginać w różne strony , można ją rozszerzać żeby była dłuuuga Ale boję się trochę dawać ją świnką żeby się nie zaklinowali
Weź stary nie używany polar, odetnij z niego rękaw na obu końcach zaszyj druty tak aby nie wystawały, uformuj druty na kształt tunelu, z tego samego polaru wytnij cztery paski dwa przyszyj blisko jednego druta a kolejne obok drugiego tak aby powstały rączki do przywiązywania.