Postautor: szekeresberes » 13 stycznia 2013, 15:00
W piątek wieczorem kiedy Klusek ziewał zauważylam, że coś nie tak jest z jego górnymi ząbkami. Okazało się, że są złamane. Na szczęście w nieszczęściu nie przy samych dziąsłach i maluch w miarę normalnie je. Napisałam w miarę normalnie, ponieważ je sianko, płatki owsiane, mieszanki HP, z marchewką różnie sobie radzi, zdecydwanie lepiej jak podaje mu się ją z ręki, nie je natomiast granulatu. Podaję mu Vitakraft VITA Special Best For KIDS. Mam do Was pytanie. Czy jest jakich inny granulat (może drobniejszy i bardziej miękki od tego), który mogłabym mu podawać do czasu aż te ząbki odrosną ? Być może uznacie, że skoro je inne rzeczy to granulat jest zbędny, ale ja wyczuwam różnicę biorąc go do ręki, jest drobniejszy. Dodam jeszcze, że weterynarz u którego byłam wczoraj stwierdził, że w tej chwili skrócenie dolnych ząbków nie jest konieczne. W miarę odrastania górnych mam obserwować jak układa się zgryz i dopiero wtedy gdyby było coś nie tak udać się do niego. Ciekawi mnie jeszcze to, czy ząbki rosną szybciej niż prosiaczek je ściera i czy one osiągnom taką długość jaką miały przed złamaniem ?