Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Niebezpieczny popcorning

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
BlackNookie
Użytkownik
Świnki morskie: Nookie - Za TM [*]
Kontaktowanie:

Niebezpieczny popcorning

Postautor: BlackNookie » 7 lipca 2013, 16:04

Cześć, chciałam dzisiaj zapytać was, co zrobić, bo Nookie bardzo często jest szczęśliwy. :) Ja wiem, że to dobrze, i się cieszę, ale ten jego popcorning jest naprawdę niebezpieczny. Jak go puszczę po pokoju (mam panele) to ślizga się po nich, lata wokół stołu, czasem walnie się w nogę od niego jak tak szybko biegnie. Skacze po klatce odbija się od ścian, niepokoi mnie to. Sam fakt, że jest żywotny mnie cieszy, ale ten popcorning jest niepokojący, muszę go czasem uspokajać, bo to robi się niebezpieczne. Jak walnie się o tą nogę chociażby to potem łapką pociera o nosek, trochę jakby się mył. Po każdym popcorningu, który zdarza się najczęściej jak daje mu karmy, albo sianka oglądam go dokładnie, czy nie ma żadnych skaleczeń. Nie zdarzyło się jeszcze, żeby miał. Czasem też jak włazi sobie do transporterka z otwartą górą zaczyna podskakiwać i wyskakuje z niego, a ma otwarte drzwi. Martwi mnie to, bo wiem, że mają słabe kręgosłupy. Nawet jak zamknę ten transporter to i tak znajdzie jakieś wyższe miejsce na, które może wskoczyć, albo z niego wyskoczyć. Nie wiem co z tym zrobić. :/

Obrazek
♥ ησσкιє ♥

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Re: Niebezpieczny popcorning

Postautor: Asia909 » 7 lipca 2013, 21:31

Na ziemi rozloz jakis koc to nie bedzie sie slizgal. Wydaje mi sie ze nie powinien sobie zrobic krzywdy. Od tego go nie powstrzymasz. Jak kazdy prosiak musi sie wyszalec.

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Awatar użytkownika
patka1307
Użytkownik
Świnki morskie: Kuba, urodzony w styczniu 2013 roku
Kontaktowanie:

Postautor: patka1307 » 8 lipca 2013, 10:49

mój wczoraj puszczony po pokoju (mam kawałek dywan, kawałek paneli- więcej dywanu jednak na podłodze) tak szalał wokół stołu że też się uderzył 2 razy, ale chyba bezboleśnie bo nawet nie kwiknął. Dopiero wczoraj zaczął tak "popcornikować" bo wcześniej się bał i przyznam szczerze że jest to mega zabawny widok. Latał tak z 10 min, a mnie brzuch rozbolał ze śmiechu :rotfl:

Jestem Patrycja. Od niedługiego czasu jestem posiadaczką gładkowłosej świnki- Kuby.

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 8 lipca 2013, 18:24

Moj tez wtedy lata jak jakis swirek ;P tez czasami sie walnie ale nic mu nie jest bo biega dalej xd

Obrazek
Obrazek

Wróć do „Zachowanie”