tzn. powiem mu jak bardzo mi pomógł uszczuplić portfel. Zamieszczam foto tego placka na głowie, może czyjaś świnka też coś takiego miała i została u niej postawiona odpowiednia diagnoza?
 tzn. powiem mu jak bardzo mi pomógł uszczuplić portfel. Zamieszczam foto tego placka na głowie, może czyjaś świnka też coś takiego miała i została u niej postawiona odpowiednia diagnoza?  

U twojej świnki trochę ciężko ocenić bo ma ciemną sierść i skórę i to się zlewa w całość.
 U twojej świnki trochę ciężko ocenić bo ma ciemną sierść i skórę i to się zlewa w całość. Kluczowe okazało się pobranie włosa oraz skóry (scotch test) celem dokładniejszego obejrzenia... Może warto zasugerować je weterynarzowi? :> Dodam, że mój prosiak Firo również ma ciemną skórę i ciężko było cokolwiek dostrzec, ale warto też dokładnie obadać to, co znajduje się na włosach świnki.
 Kluczowe okazało się pobranie włosa oraz skóry (scotch test) celem dokładniejszego obejrzenia... Może warto zasugerować je weterynarzowi? :> Dodam, że mój prosiak Firo również ma ciemną skórę i ciężko było cokolwiek dostrzec, ale warto też dokładnie obadać to, co znajduje się na włosach świnki.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości