Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Zmiana długości włosów

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Awatar użytkownika
Fifi_Miki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Zmiana długości włosów

Postautor: Fifi_Miki » 11 stycznia 2016, 16:48

Witam wszystkich :)
Moja świnka (samiec) od początku jak ją kupiłam miała długie sterczące włosy, miała taką fajną grzywę, ostatnio zauważyłam ze nie ma juz tej grzywki i w ogole wyglada tak jakby koś jej przyciął włosy na głowie, czy jest możliwe ze włosy jej same sie wykruszyły???
Dodam jeszcze ze od pewnego czasu nie jest sama bo dokupiłam jej koleżankę. :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Zmiana długości włosów

Postautor: GalaxySparkle » 11 stycznia 2016, 16:55

Nie zauważyłaś podgryzania futerka? Niektóre świnki tak robią. Moja Pepper to też taka fryzjerka i podcinała peruwiankowi.

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 11 stycznia 2016, 17:49

A ja chcialabym zwrocic uwage na cos calkowicie innego co pod temat nie podpada, niestety...
Tzn w sumie chcialam sie Ciebie zapytac czy Twoj samczyk jest po kastracji, z wiadomych przyczyn- a widzac, ze od pewnego czasu pewnie razem mieszkaja, Fifi (to pewnie imie dziewczynki, tak? ) pewnie juz jest w ciazy, choc wyglada na naprawde malenka swinke od 2-4 tyg, wiec moze nie zdazyla zajsc w ta ciaze- o ile nie chcesz ryzykowac jej zdrowia, a nawet zycia chyba dobrze by bylo pomyslec o kastracji Mikiego ;)
A juz pod temat :D moja Pusia rowniez sobie wloski przykraca w porze letniej, wiec wszystko w normie :)

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

Awatar użytkownika
kira
Użytkownik
Świnki morskie: Kira[*], Zuzia [*], Niunia
Kontaktowanie:

Postautor: kira » 11 stycznia 2016, 21:48

Raczej mało prawdo podobne by włosy same mu się wykruszyły. Skoro nie jest sam to wydaje mi się, że ta koleżanka mu powyrywała albo podcięła.

Wróć do „Choroby i problemy”