Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Jesteśmy tutaj nowi ;)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Re: Jesteśmy tutaj nowi ;)

Postautor: kin28 » 9 września 2012, 20:01

wikkro pisze:A jak mają na imię??

sloneczko pisze:Swinki to futrzak/ fufik i extrema.

:)

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika

sloneczko
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sloneczko » 12 września 2012, 20:51

Tropicana pisze:Jaaki płaszczak na 1 zdjęciu O.O <3 Śliczne :)

cudny widok takiego nalesnika
kin28 pisze:O mamciu, ale one są cudne *_* Ta świnia na drugiej focie jest boooska <3

uwielbiamy tulic te maluchy[quote="wikkro"]No no...zazdroszczę ci tych prosiaczków :cry: xP
dzieki, ja tez zachwycam sie wszystkimi swinkami

sloneczko
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sloneczko » 5 listopada 2012, 23:50

Dawno nie zagladałam na forum ponieważ obowiązki się zwiększyły bo rodzina się powiększyła. Zaczeło się od jednej świnki a skończyło na małym zwierzyńcu- wszystkioch świnek 5 plus szczeniaczek.
Pisłam już w jednym z tematow, ze moje swinki okazaly sie innnej płci. Przybyly trzy nowe. Wiem, ze nie jestescie zwolennikami rozmnazania swinek , ja tez , wiec staralam sie zapewnic jak najlepsze warunki mamie i malym. Bardzo sie tym przejelam, mysle ze nie mniej a moze nawet bardziej od niejednego hodowcy, ktory liczy sobie ze sprzedazy swinek niezla kaske. Dla mnie liczylo sie dobro ciezarnej swinki i jej dzieci. Nie zalowalam na nic co jest najlepszej jakosci dla swinek. Udalo sie, jestem dumna z nich, wspaniale przybraly na wadze choc byly bardzo malusie.
Napewno beda zdrowe i juz dwie znalazly domki. Urodzily sie trzy, aktualnie maja 6 tyg a ja przeszlam szybki kurs rozpoznawania plci.
Mamusia bardzo sie troszczyla o malenstwa, karmila, tulila. Spisala sie na medal.
Samczyk oczywiscie jest w innej klatecce, synek tez byl oddzielony w odpowiednim czasie.
Martwi mnie tylko jedna rzecz. Swinki razem byc nie moga a ja mam wielkie obawy co do kastracji.
Załączniki
zdjęcie0128.jpg
maleńki yorczek jest z nami od 3 tyg
zdjęcie0020.jpg
slodziaki, aktualnie sa duzo wieksze bo maja juz 6 tyg
zdjęcie0066.jpg
zdjęcie0061.jpg
cudowne, zdjecie niedlugo po narodzinach

Awatar użytkownika
monicace
Użytkownik
Świnki morskie: Zosia, Mania
Kontaktowanie:

Postautor: monicace » 6 listopada 2012, 6:53

Jakie pięknotki małe :blush:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 6 listopada 2012, 10:48

faktycznie trudna spawa co zrobić z samczykiem ,rozumie że chciałabyś aby został z wami jednak trzymany w innej klatce z dala od samiczki to chyba nie będzie dobre rozwiązanie dla was, świnek będzie czuł drugą świnkę i niezrozumie dlaczego nie mogą być razem. A może zastanawiałaś się nad tym aby zostawić sobie jedną córeczkę z mamusią a samczykowi znaleźć dom gdzie mieszka już jeden samczyk?

sloneczko
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sloneczko » 6 listopada 2012, 20:32

Nie chce oddawac naszych swinek, poza tym on nawet bardziej jest do nas przyzwyczajony niz ta druga swinka. Oczywiście jest w osobnej klatce i nawet nie ma problemu by byl w innym pokoju aleboje sie ze beda smutne bez towarzystwa.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”