Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

I ja się chciałam przywitać!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Świnki morskie: Sprite, Coffee, Topanga[*], Amimoto
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 23 grudnia 2006, 14:57

Dziękuję bardzo za przywitania i za rangę :) !
Tak, jak pisze Luncavia, moje świnki nie mają rodowodów, możliwe tylko, że Topanga miała rasowych przodków, bo ma pewne cechy świnki rasowej, lecz była kupiona w zoologicznym, więc o jej pochodzeniu już nie mam szans się dowiedzieć. Pani Agnieszka z "Brava Caviary" powiedziała, że to prawdopodobnie "alpaca" o umaszczeniu buff/sepia. Biedaczka się nacierpiała, bo musiałam opisać każdy szczegół jej ciała :blink: .

Skinny, może kiedyś pomyślę o koleżance, ale narazie wolę poświęcić jej więcej uwagi, jest strasznie kochana :D .

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
dirdib
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: dirdib » 23 grudnia 2006, 15:02

wtrace Ci sie troche :P sama kupilam w zoologiku pare dni temu swinke dlugowlosa co bylam ciekawa jakiej rasy i sie okazalo ze tez alpaka i bede rejestrowac jako rasowa alpaka . bo tutaj mozna jesli swinek wyglada jak rasowy :)

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 23 grudnia 2006, 15:07

To super! Szkoda, że u nas tak nie można :cry: .
No to witaj wśród właścicieli alpac :P .

Awatar użytkownika
dirdib
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: dirdib » 23 grudnia 2006, 15:11

Obrazek

Twoja jest cudowna :)

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 23 grudnia 2006, 15:13

Dziękuję. Moja się troszkę jednak od tej różni, ale to chyba ze względu na wiek, poniważ ma już ze 3-4 miesiące.

Awatar użytkownika
dirdib
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: dirdib » 23 grudnia 2006, 15:15

zdjecia robione z tydzien temu to teraz ma jakies 2 miesiace.

bardzo milo ze mala znalazla dom u Ciebie :)

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 23 grudnia 2006, 15:33

Nom... Strasznie się cieszę!
Mogę wkleić jej historię :] .

Awatar użytkownika
dirdib
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: dirdib » 23 grudnia 2006, 15:36

Tak!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 23 grudnia 2006, 15:53

Zaczęło się jakieś 2 m-ce temu, kiedy to zobaczyłam malutką świnkę z kręconym futerkiem w zoologicznym obok szkoły, do której chodzę w środy na w-f. Zawsze po w-fie skradamy się(bo sklep znajduje się na targu i w szkole by nas wyśmiali :( ) z koleżanką do tego sklepu po... kokardki. No i właśnie pewnego razu zobaczyłam ją. Była malutka i strasznie puszysta, ale nawet o niej nie wspominałam rodzicom, bo byłam z góry nastawiona na to, że się nie zgodzą(sytuacja: 2 świnki morskie, 2 króliki). Przez około 1, 5 m-ca chodziłam po każdym w-fie ją odwiedzać, choć wiedziałam, że i tak nigdy nie zamieszka u mnie. Pewnego dnia(właśnie tydzień po ostatnich odwiedzinach u niej) pokłóciłam się z tatą i powiedział, że po w-fie razem pójdziemy do tego zoologa. Miałam cichą nadzieję, ze może zgodzi się na tego prosiaczka... Wszedliśmy do sklepu. Tej świnki nie było już tam, a w ich miejsce dwie malutkie rozetki :cry: . Okropnie się czułam, byłam pewna, że ktoś ją kupił i już nigdy jej nie zobaczę. Wczoraj jednak odkąd wyszłam ze szkoły zdarzały się same dziwne sytuacje... Wychodzimy z koleżanką. Patrzę, a tutaj 3 Suzuki Grand Vitara, a tata zawsze przyjeżdża po mnie BMW, którego pod szkołą nie było. No to sobie myślę, trudno pewnie po przyjechała mama Grand Vitarą... Tylko teraz którą. Na szczęście poznałam! Uff! Jeszcze do cudzego samochodzu bym wsiadła , a już po czym poznałam, to opowiadać nie będę, bo to nie ważne. No i tata by się nie zgodził(tak zawsze z góry zakładam), ale mamę poprosiłam, aby stanęła koło zoologicznego. Weszłyśmy, a tam... świnka, którą upatrzyłam sobie 2 miesiące wcześniej! Ona naprawdę tam była, nie mogłam w to uwierzyć! Okazało się, że sklepy należą do tej samej sieci, więc poniważ tam nikt jej nie kupował, to ją przenieśli. Facet nie mógł jej złapać, więc powiedział, że jak chcę to mogę ją sobie wyciągnąć z akwarium. Była strasznie puszysta i milutka, a co dziwne-mojej mamie także się spodobała. Kazała mi zadzwonić do taty, aby zapytać się go o zgodę. Powiedział, że w życiu się nie zgodzi na następną świnię i co ja mam za głupie pomysły... Zrezygnowane wyszłyśmy z mamą ze sklepu, nie kupowałysmy oczywiście świnki bez jego zgody... Myślę sobie, jak wróci z pracy, to go jeszcze raz zapytam. Spytałam. A on na to: To nie kupiłyście tej świni?! Przecież ja żartowałem! Chciałem tylko sprawdzić, czy mnie posłuchacie! Ja na to: No dobra, to jak tak to pojedziemy po nią jutro, po szkole... Wstąpilismy tam. Patrzę, a w sklepie nie ma już świnki :cry: . Myślę sobie(sama siebie pocieszałam) no trudno. Kupiłam jedzonko dla moich "starych" świniorków i wyszłam. Przyjechaliśmy do domu. Wchodzę do pokoju... A tam, w klatce siedzi... świnka :D . Byłam w takim szoku, ze nawet się nie odezwałam :blink: .

Awatar użytkownika
dirdib
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: dirdib » 23 grudnia 2006, 15:58

No to cudowne i fajne zakonczenie :):)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca