Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Burrito

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Re: Burrito

Postautor: Konto usunięte » 7 października 2012, 17:57

I po jakimś czasie polecam towarzysza dla świnki :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 7 października 2012, 17:59

Laurka pisze:Przy trzech pięterkach 40x40 pole powierzchni jest dokładnie takie samo jak przy jednym piętrze 120x40.

Świnki nie powinny mieć pięterek, bo to nie są szczurki czy chomiki. Jedna półeczka, okej. Ale nie tyle pięterek. 120 będzie o wiele lepsza.

eMi pisze:I po jakimś czasie polecam towarzysza dla świnki :)

Dokładnie. Oczywiście z adopcji lub zarejestrowanej hodowli :)

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 7 października 2012, 18:02

Kinia a ty swoje masz z adopcji?? czy z hodowli??
A koleżanka już wszystko ma co potrzebne ??

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 7 października 2012, 18:05

eMi pisze:Kinia a ty swoje masz z adopcji?? czy z hodowli?

No niestety ja mam swoje z zoologa :| Nie miałam na to wpływu, rodzice byli nieugięci. Ale nie róbmy OT, jak coś to w pogawędniku :naughty:

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 7 października 2012, 18:19

Witaj :)

Piękna świneczka :)

Awatar użytkownika
Laurka
Użytkownik
Świnki morskie: Burrito
Kontaktowanie:

Postautor: Laurka » 7 października 2012, 18:25

Dziękuję raz jeszcze:)
Nie wiem czy pytałaś o mnie, o Burrito czy o Kin :P Jeśli chodziło o Burrito to na razie ma wszystko oprócz odpowiedniej ilości przestrzeni w klatce, nad czym pracuję. Muszę poczekać na kuwetę (na allegro robią je na wymiar w bardzo rozsądnej cenie) i kupić trochę drutu usztywniającego, żeby górę klatki dawało się bezproblemowo zdjąć i żeby się nie wyginała.
Jest klika rzeczy, które nie podobają mi się w zarejestrowanych hodowlach, nie tyle świnek, co o ogólnie gryzoni. Kupując zwierzaczka z takiej hodowli odnosi się wrażenie, że wcale się go nie kupuje a jedynie pożycza. Ja również chcę, aby mój podopieczny miał jak najlepsze warunki, ale cały ten proces umów i pilnowania nowego właściciela na każdym kroku trochę mnie odstrasza. Niektóre hodowle przymuszają do kupna dwóch zwierząt. Prawda jest taka, że psy również są zwierzętami jak najbardziej stadnymi, a posiadacza tylko jednego psa nie traktuje się jak mordercy.

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 7 października 2012, 18:27

Jeśli chodzi o adopcję, owszem, jest wizyta, papierki i inne sprawy, ale jak o hodowlę, to nie. Na prawdę, takie pseudo hodowlę i zoologiki to nie są dobre miejsca dla świnek. Ludzie się tam nie znają i rozmnażają je dla zysku, nie przejmują ich zdrowiem. Więc na pierwszym miejscu stawiamy adopcję i hodowlę :)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 7 października 2012, 18:33

No z psami jest troszeczkę inaczej ;) Fakt procesy hodowlane mogą być denerwujące dla każdego, ale jeśli chcesz mieć pewność o jej pochodzeniu to tylko z hodowli zarejestrowanej :) Ja mam 2 kundelki bez rodowodu i jestem szczęśliwa - papier mi do szczęścia nie jest potrzebny, gdyż nie zamierzam rozmnażać świnek (posiadac hodowli) ani też jeździć na wystawy :) A świnkom w dwójkę zawsze weselej :)
Ostatnio zmieniony 8 października 2012, 15:38 przez Sensibles, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłam.

Awatar użytkownika
Laurka
Użytkownik
Świnki morskie: Burrito
Kontaktowanie:

Postautor: Laurka » 7 października 2012, 18:36

Co do adopcji, w pełni się zgadzam. Miło jest zaadoptować zwierzaczka, który pilnie potrzebuje pomocy. Czytałam niedawno, że jedna zarejestrowana hodowla została usunięta z rejestru z powodu złego traktowania zwierząt. Takie przypadki zdarzają się wszędzie. Nie popieram hodowli- masówek, oczywiście. Ale bezmyślne rozmnażanie, wg mnie nie jest równoznaczne z niezarejestrowanym hodowaniem.

Awatar użytkownika
Damian
Użytkownik
Świnki morskie: Jessi ;) fifi [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Damian » 8 października 2012, 16:00

Witam śliczna świnka; ) I przestańcie się dziewczyny czepiać ;) Ważne, że ma świnkę, która kocha, i chce dokupić jej koleżankę ; ) Pewnie zaraz, mnie zjedziecie, że jak to można popierać kupno z zoologa, liczy się tylko ZAREJESTROWANA HODOWLA, lub adopcja blaaablaa ;) Narazie to tyle.

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”