Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mama nie zgadza się na świnkę morską

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Re: Mama nie zgadza się na świnkę morską

Postautor: Konto usunięte » 17 sierpnia 2012, 20:44

Jestem spokojna,ale ciągle to samo powtarzam. :confused: Pytałam się mamy czemu nie możemy mieć dwóch świnek i powiedziała,że będzie tylko jedna. W taki sposób mi nie pomożecie,bo jeśli ktoś by z nią porozmawiał to by jeszcze bardzij pogorszyło sytuacje. Grunt,że w ogóle się zgodziła.

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 sierpnia 2012, 20:48

Ten temat zaczyna dzialac mi na nerwy,ni widzicie,ze on a chce tylko by to ciagnac>Byscie piali jedo a ona drugie,zrobmy ciesze...

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 sierpnia 2012, 20:56

Ja chce to ciągnąć.? No po prostu żenada. -.- Przykre jest to,że właśnie tak reagujecie na posty różnych ludzi. Zamiast dać sobie spokój i przyjąć do wiadomości to gadacie swoje,a swoje. Powiedziałam już raz dlaczego nie mogę mieć drugiej świnki i nie mam zamiaru tłumaczyć się z tego. To,że Wy macie po dwie świnki albo więcej to fajnie,miło,ale nie każdy rodzic zgadza się na więcej zwierząt. Miałam kiedyś 4 szczury mimo,że mama się nie zgadzała,ale przyjęła to jakoś. Ze świnką jest inaczej. Z resztą to tyle w tym temacie,bo już mi to na nerwy działać zaczyna. Myślałam,że forum służy po to by pomagać,a nie jechać kogoś za to,że nie ma odpowiednich warunków etc. . Nie jestem tak jak każdy z Was,że mogę mieć po 3-5 świnek. Moja mama jest jaka jest i nikt tego nie zmieni. Jeśli się przyzwyczai do tej świnki to będę próbowała ją przekonać na drugą. Potrzeba czasu,żeby rodzic się zgodził na drugie zwierzę.
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2012, 20:58 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 17 sierpnia 2012, 20:57

Tą pełnoletność chyba sobie wymyśliłaś :)

Skoro nie masz warunków na dwie świnki, ani nie chcesz adoptować aspołecznej to daj sobie spokój i zrealizuj swoje marzenie, jak te warunki nabędziesz.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 sierpnia 2012, 20:58

Może Ty sobie wymyśliłaś.? Nie znasz mnie to po grzyba piszesz do mnie taki post.? Myślisz,że jesteś fajna w ten sposób.?

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 17 sierpnia 2012, 21:12

Na pewno nie tak zachowuje się osoba dorosła. I nie trzyma się tak kurczowo mamusi...

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 sierpnia 2012, 21:26

Teraz to przegięłaś dziewczynko. Po pierwsze odwal się od mojej mamy. Po drugie to,że jestem pełnoletnia nie znaczy,że jestem dorosła,bo dorosły człowiek jest wtedy kiedy pracuje na siebie. Po trzecie jeśli chcesz to mogę ci jechać na rodziców,ale nie mam takiego zamiaru,ponieważ nie będę się zniżać do twojego poziomu. Nie wiem co chciałaś pokazać pisząc tego posta,ale uważaj lepiej na słowa,bo jeszcze jeden taki post,a nie będę zważała na swoje słowa.

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 17 sierpnia 2012, 21:31

Wskaż mi, gdzie obrażam Twoich rodziców? Bo ja nic takiego nie widzę, nawet przez myśl mi to nie przeszło. Nie obrażam ani Twoich rodziców, ani Ciebie.

PS. "Dziewczynka" jest pewnie starsza od Ciebie ze 2 razy i nie mieszka już z rodzicami.

PS. 2. Daj znać, jak już ustalisz co i jak ze świnkami. Reszta gadaniny to zbędna dyskusja. Wszystko zostało powiedziane.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 sierpnia 2012, 21:38

Ja juz zakonczylam dyskusje w tym temacie. Napisze to ostatni raz. Świnka na razie bedzie jedna,a o drugą będę się starała.

Awatar użytkownika
Laraine
Użytkownik
Świnki morskie: Nadia, Neska, Zuza

Postautor: Laraine » 17 sierpnia 2012, 23:07

"Ja wolę młodszą" - a pomyślałaś, że ta świnka woli być z towarzyszem swego gatunku, niż z tobą?
No, ale co to ciebie obchodzi. Ważne, że spełnisz swoją zachciankę. Czysty egoizm i tyle, nie dojrzałaś do zwierzaka i z każdym kolejnym postem to udowadniasz.

A człowiek dorosły jest wtedy, kiedy jest dojrzały ;)

Wolontariuszka Stowarzyszenia Pomocy Świnkom Morskim
Nie kupuj. Adoptuj!

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca