Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Heeeeej !

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Jano_SiK
Użytkownik
Świnki morskie: Bułecka
Kontaktowanie:

Re: Heeeeej !

Postautor: Jano_SiK » 23 marca 2011, 20:10

Hej miło mi Cię poznać. Szczęscia przy zwierzakach.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
LidiaL
Użytkownik
Świnki morskie: Jaroski ,Jessy ,Tuptuś oraz Moris <3

Postautor: LidiaL » 24 marca 2011, 14:09

I jeszcze prezentu nie mam bo tata pojechal moim samochodem do pracy wiec musze poczekac :roll: Kiedy on przyjedziee oj nie wytrzymam chyba :lol:

Life is like a poetry-sometimes hard to understand it. heh

Awatar użytkownika
gosiap2000
Użytkownik
Świnki morskie: Harry
Kontaktowanie:

Postautor: gosiap2000 » 26 marca 2011, 17:16

Witam razem z Harrym :D

Harry to mój największy skarb!!!!!!

Awatar użytkownika
LidiaL
Użytkownik

Postautor: LidiaL » 28 marca 2011, 13:32

Ups... zapomnialam napisac mam szczura imie jednak wyszlo jakos same Derana :lol: Moj chlopak zapytal jak ona ma na imie ? ja mowie ,ze nie wiem ,a on moze Derana ? a ja mowie ok .I tak zostalo Derana od wczoraj mieszka juz z Aminda w wielkiej klatce wyposazonej bardzo fajnie moim zdaniem .Dziewczyny sie nie "pozabijaly" juz dzis jest miedzy nimi zgoda spia kolo siebie ale widze ,ze Amindusi bardzoo rzadzi Deranka :D

Awatar użytkownika
LidiaL
Użytkownik

Postautor: LidiaL » 6 czerwca 2011, 13:46

Do mojego stadka dołączył piękn cornecik Jessy ;) Jest przepiękny cały bielutki .Nie pochodzi z hodowli ale jest czysty .Mama ma rodowód ,a tata też ma ale on nie .Jest strasznie milusi tylko Jaroski nie traktuje go miło :? Myśle ,że się pogodzą .Puki co chłopak rozbudował klatkę teraz mają 150cm więc ciasno nie jest ;) pokoju mi brakuje powoli :lol:
Za to on jest strasznym nie jadkiem ale ja bardzooo kocham Jesska :D Tylko martwie się o ich relacje Jaroska i Jessiego .Ale chyba będzie dobrze -mam taką nadzieje

Awatar użytkownika
LidiaL
Użytkownik

Galeria opisowa xD

Postautor: LidiaL » 29 lipca 2011, 13:34

No właśnie opisowa bo nie mam aparatu ,a porozmazywane z komórki dodawać nie ma sensu :roll: Mam 3 świnki:
-Jaroskiego -skinnka czarnego ,którego dała mi koleżanka Zuza bo ona nie ma dla niego czasu
-Jessiego-coronecika białego ,którego kupiłam dla mojego Jaroskiego
-Tuptusia-texel z rozetką i sheltie trudno nazwać jego rasę :lol: matka odrzuciła go ,a koleżanka mojej mamy odwieczny "hodowca" nie chciała go bo po co jej kolejne zmartwienie wzięłam odchowałam i żyje .Ma małe problemy z jedzeniem,uzębieniem i ze stawami ale już jest stanowczo lepiej.
Mam jeszcze 2 chomiki:
-Moona
-Kokodila
2 szczury
-Amindę vel Misię
-Deranę vel Pynię
2 myszki
-Anję
-Melvę
psa bernardyna
-Selvę
Dostałam cynk ,że pewna pani ma samczyka 4 tygodniowego pochodzi ze sklepu zoologicznego jakaś pani go kupiła dzieciakowi i się przez 2 dni znudził nie ma imienia i jest gładkowłosy jak mamie powiedziałam to uznała,że nie ma problemu tata mniej przekonany :lol: zastanowie się trochę i najwyżej go wezmę nazwę go Julian albo Moris lub Mord .Mama chce Moriska ;)

Airials
Użytkownik
Świnki morskie: Jaroski,Jessy,Tuptuś,Diament i Coffe

Re: Galeria opisowa xD

Postautor: Airials » 19 sierpnia 2011, 11:38

Mam prośbę,proszę usunąć konto "LidiaL" założyłam sobie drugie 2 razy zmieniłam hasłoo i nic nie mogę się zalogować :roll: A więc tak mam 2 świnki po zabiegach .Tuptusiaka ,który miał operowane stawy .Na razie chodzi powoltku .Zaczyna sam jeść .Jaroski miał przycinane siekacze .Wiedziałam,że tak kiedyś będzie bo ten gadzior nie chce zębów ścierać :roll: .A no i mam zrobiła mi niespodziankę we włoszech w lesie znalazła świniaka samczyka Coffe jest już z nami .Mama chciała go tam mieć ale stwierdziła ,że sam się zanudzi.Rodziców nie ma prawie w domu ,a tu ma moich 4 panów ;) Więc mój chlewik wyląda tak -
Jaroski-skinnek czarny
Jessy(Dżesi ) -coronecik biały
Tuptuś-mieszaniec sheltie /texel/rozetka
Morisek -gładki czarno -biały
Coffe-rozetka kawowa
:mrgreen:

Bo nie ma to jak świnki morskie :) Jaaroski,Jessulek,Morisek,Tuptuś i Cofficzek ;)

Airials
Użytkownik

Postautor: Airials » 22 września 2011, 14:35

Przepraszam ,ale w domu nie mam internetu .Wchodzę u mojej przyszłej rodziny dlaczego przyszłej ? no bo w sobotę 24.09 zmienie się w mężatkę ;) Właśnie ja i Radek bierzemy ślub .I z racji na to ,że jestem teraz u rodziny Radka to wchodze u siostry ciotecznej (tak ją nazywam bo znam ją od maleńkości ) :) Dobra koniec o mnie .Teraz o świniach itp.
Mój chlewik ma się dobrze nadal ta wielka willa stoi w salonie :) Moje miśki w pełni są zgodni .Radek zaczął ich rozpieszczać .I teraz są to włochate kulki i jedna łysa heh :lol: U mnie jak zwykle nie może być spokój nie ma już Moonka (*) nie pisałam bo nie chce o tym sobie przypominać nie ma go od 26 sierpnia niestety ....starość ....nie męczył się jednego dnia nie miał apetytu ale coś jadł na drugi dzień nie żyje .Ale mam drugie chomika Felika .Kokodil jest radośniejszy i Felik też ponieważ przez 2 miesiące był sam niestety .Selva rośnie z dnia na dzień jest już duża i silna no i coraz więcej .Aminda i Deranka ostanio nocują w łazience no i nie tylko nocują bo spędzają cały dzień z racji na hałas jaki dają.Nie można spać w nocy bo skaczą i otwierają sobie same klatkę i nie jest to przyjemne jak się staje wystawie nogę,a tam mokro :roll: :D ale co tam kocham ich i tyle :D Coffe oj on jest rozrabiaka .Z Tuptusiem wszysko ok i jestem szczęśliwa z tego powodu ,reszta też to na tyle.Nie mogę się doczekać soboty ach..to będzie piękny dzień.Moi rodzice są dumni i nie mogą się też doczekać śluby przeżywają to bardziej niż ja sama :D Mam pracę ,wykształcenie więc jest dobrze ;)
pozdrawiam Lidia ;)

Bo nie ma to jak świnki morskie :) Jaaroski,Jessulek,Morisek,Tuptuś i Cofficzek ;)

Airials
Użytkownik

Postautor: Airials » 7 października 2011, 15:16

Cześć! pewnie trochę osób zauważy ,że w tam gdzie się wymienia świnki morskie jest imię Diament ,a nie Moris no tak....zmieniliśmy Moriskowi imię ponieważ jego sierść błyszczy się jak Diament.Wczoraj byłam w schronisku po kotka i znalazłam tego upragnionego wygląda jak kot domowy długowłosy jest cały rudy .To ,że jest to kotka nazwałam ją Princessa i narazie siedzi pod moim łóżkiem i ucieka .Moi rodzice twierdzą,że zwariowałam bo kolejny zwierzak do domu :P ale powiedziałam im ,że sprawiłam sobie prezent ślubny .Cieszą się,że są we Włoszech bo tyle zwierzaków w domu . :lol: A teraz coś z innej bajki ....muszę rozstać się z Jaroskim :( znaczy nie do końca bo będzie u rodziców we Włoszech jak przyjadą z Włoch to Jaroski będzie pod opieką sąsiadki ,albo zabiorą go do Polski.Muszę się z nim rozstać dlatego,że coś mu odwala i atakuje pozostałe świnki inne się mu stawiają ale Tuptusiek i Coffe ....mają rany.Zauważyłam,że jak nie są razem to Jaroski jest szczęśliwy .Nawet jak Jaroski stał na górze,a reszta na dole to Jaroski usłyszał jakiś kwik to tak terkotał,smrodził ,że szok.U rodziców będzie mu dobrze :)

Airials
Użytkownik

Postautor: Airials » 22 października 2011, 11:38

Jaroski jest u rodziców we Włoszech.Natomiast wacham się nad przygarnięciem świniaka ze schroniska taki biedny wychudzony samcol jest tam. :(

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”