Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Misaki ♥

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Toffikowa25
Użytkownik
Świnki morskie: • toffik • razem od 30.08.11 •
Kontaktowanie:

Re: Misaki ♥

Postautor: Toffikowa25 » 2 lutego 2014, 17:25

merida91 pisze:Przynajmniej ja tak robię ;)

ja też tak podaję, albo na marchew albo od razu strzykawką (oczywiście bez igły) do pyszczka, ale Toffik przy tym "zabiegu" się denerwuje... nie wlewam vit.C do poidła, bo potem to szybko wietrzeje i traci swoje wartości :)

Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Lawliett
Użytkownik
Świnki morskie: Misaki
Kontaktowanie:

Postautor: Lawliett » 3 lutego 2014, 14:35

Ok , dziękuję :))

Ostatnio wydaje mi sie, że mam wielki problem sama z sobą. Misaki to moja pierwsza świnka morska i nie mam jeszcze żadnego doświadczenia i przez to , strasznie sie boje , że zrobie coś źle. Można to nazwać moją małą obsesją. Podam przykład , w pierwszym tygodniu po tym jak ją dostałam , świniaczek strasznie się drapał ( wina trocin ) , i nie dość że strasznie sie bałam to jeszcze co kilka godzin sprawdzałam czy aby nie ma żadnych robaczków w sierści. Od jakiegoś czasu , klatka z prosiaczkiem stoi na biurku ale z powodu , że boje sie że spadnie , na noc klatke stawiam na podłodze. Do tego strasznie sie boje , jak gryzie np. hamak bo boje sie że połknie ten materiał i coś jej sie stanie..
I do tego wszystkiego , mam takie wrażenie , że Misaki mnie nie lubi. W ogóle nie chce dać się oswoić , a gdy tylko wezmę ją na ręce to piszczy i nie daje sie głaskać :c

W świnkowym świecie , o świnkowych zasadach

Awatar użytkownika
merida91
Zasłużony
Świnki morskie: Mikołaj, Marcel, Gabryś

(*) Fafik
(*) Duduś
Kontaktowanie:

Postautor: merida91 » 3 lutego 2014, 16:14

Wszystko przyjdzie z czasem, nie martw się :) Ja też tak miałam jak kupiłam Fafika

Awatar użytkownika
Lawliett
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Lawliett » 3 lutego 2014, 16:21

Fotka-2581.jpg
Modeleczka

uff to dobrze :D

Awatar użytkownika
merida91
Zasłużony

(*) Fafik
(*) Duduś
Kontaktowanie:

Postautor: merida91 » 3 lutego 2014, 16:39

Śliczniuchny jest ten proś <3

Awatar użytkownika
Lawliett
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Lawliett » 3 lutego 2014, 17:26

merida91 pisze:Śliczniuchny jest ten proś <3

Dziękuje :) . Oglądałam zdjęcia Twoich i też są przepiękne :)

Awatar użytkownika
Lawliett
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Lawliett » 3 lutego 2014, 21:44

I chce sie jeszcze pochwalić. Mama zgodziła sie na drugą świnkę , ale musze mieć średnią ponad 4.00 na koniec (z nauka idzie mi slabo ) więc teraz mam swój cel. Musze sie zaczac pożądnie uczyć aby móc kupic towarzyszke dla mojego prosiaczka.
Choć nie jestem pewna . Troche sie obawiam , że mi jako gimnazjalistce bedzie ciężko utrzymać dwie świnki. ;<

Awatar użytkownika
merida91
Zasłużony

(*) Fafik
(*) Duduś
Kontaktowanie:

Postautor: merida91 » 3 lutego 2014, 22:56

Nie kupuj pierdółek tylko karmę, siano, od czasu do czasu kolby. W lecie zawsze możesz się przestawić na bardziej świeżą dietę, więc nie będzie wychodziło tyle karmy. Ja wydaję dużo, bo moje 4 świnie jedzą jak opętane a podaję im tylko Cavia Nature xD No i cały czas im dokupuję jakieś bajery do klatki :blush: Mam fioła na ich punkcie xD

Awatar użytkownika
Lawliett
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Lawliett » 4 lutego 2014, 14:47

merida91 pisze:Nie kupuj pierdółek tylko karmę, siano, od czasu do czasu kolby. W lecie zawsze możesz się przestawić na bardziej świeżą dietę, więc nie będzie wychodziło tyle karmy. Ja wydaję dużo, bo moje 4 świnie jedzą jak opętane a podaję im tylko Cavia Nature xD No i cały czas im dokupuję jakieś bajery do klatki :blush: Mam fioła na ich punkcie xD

Tak ale chce kupować jakąś porządną karme ( puki co , kupuje vitapol) a lepsza karma równa się z większymi kosztami ( nie chce żeby moja świnka jadła jakieś świństwa ). Nie kupuje siana choć chce zacząć ( troty kupuje ). I do tego poluje na domek dla prośka i to Juvit C. A z tym "fiołem" to mam tak samo hah xd zobacze coś w zoologicznym i nie potrafie wyjść jeśli tego nie kupie. A to wszystko dlatego że kocham rozpieszczać moją świnke.. Utrzymanie jednego prośka z kieszonkowego to łatwizna ale dwie to już nie jestem pewna więc chce to jeszcze przemyśleć.. Ale jak wchodze do zoologicznego i widze że te biedne świnki mają taką małą klatke , mało trocin i do tego brudne , karmy też troszke tylko i siedzą takie wystraszone to normalnie serce boli i mam ochote przygarnąć je wszystkie i je wszystkie rozpieszczać <3

Awatar użytkownika
bella_
Użytkownik
Świnki morskie: Nutka i Lusia
Kontaktowanie:

Postautor: bella_ » 10 lutego 2014, 18:26

Śliczna świneczka :) Pozdrowienia od malutkiej Nutki :bye:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika