Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Peruwianka Cinderella

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
motylek1007
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Peruwianka Cinderella

Postautor: motylek1007 » 11 września 2007, 22:50

Marek Li pisze:Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Cinderelka, to nie jest świnka:-) Dzisiaj na własne oczy widziałem zdumiewającą rzecz. Kilka dni temu było przemeblowanie w klatce, głównie zmiana połozenia paśnika z sianem. Cin sypia sobie w kojcu, bo jej tam miękko (hamaczek jakoś nie przypadł jej do gustu, jedynie uzywa go jako trampolinę, czasami poskacze sobie na nim:-). W związku z wprowadzoną przeze mnie zmianą Cindulek sypiał po drugiej stronie klatki (jakoś uznała pewnie, że mieć siano koło siebie to bezpiecznie:-) Dzisiaj, po kilku dobach odgniatania kości na granulkach (zawsze gdy kładła się, zanim miała kojec, to odgarniała pieczołowicie granulki i kładła się na "gołej podłodze":-), doszła do wniosku, że dość!!! I na moich oczach zapierając się, zaczęła przesuwać w nowe miejsce kojec:-)))) Nie mam wątpliwości po tym, co zrobiła, że wśród świnek morskich, to ona jest Sharon Stone (też blondynka:-) i na dodatek inteligentna.
PS. Nie mam nic przeciwko blondynkom:-)
PS2. Przeciwko brunetkom i rudym, też nic nie mam:-)

hehehehe :) :) :) :)

Bibi - spokony i zrównoważony kawaler
Czandor - rozbrykany prowodyl ;)

Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 11 września 2007, 23:43

Ale fajnie, że Cin ma towarzystwo. Już się nie mogę doczekać na ich zdjęcia :P A w ogóle dziewczyny zaakceptowały się bez problemów?

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Marek Li
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Marek Li » 11 września 2007, 23:56

Na razie jest kwarantanna:-) więc jeszcze się nie znają. Ale się słyszą. Anima pochodzi z dobrej hodowli i nie miala żadnych pasażerów, ale jeszcze zrobię badania kału. Na razie pierwsze badanie w trakcie:-) Później 2x powtórka i wieczorek zapoznawczy:-)
Po prostu, jak się miało taką niespodziankę ze zdrowiem Cindulka, to lepiej dmuchać na zimne. Zresztą hodowczyni Animy nie zdumiała się tym wcale i myślę, że nie obraziła, bo zna historię z Cin i rozumie przewrażliwienie:-). I mimo, że wypieszczała Animkę, która ma śliczne, bez zarzutu zadbane futerko, to i tak jest kwarantanna.
Z tymi zdjęciami, to naprawdę muszę pomyśleć. Mam nadzieję, że w ciagu 2 tyg wreszcie zrobię. Bo sam widzę, ze czas ucieka i trzeba dokumentować (tym bardziej, ze jest młoda Animka, która będzie sie zmieniała w widoczny sposób bardzo szybko).

Marek Li

Awatar użytkownika
motylek1007
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: motylek1007 » 12 września 2007, 20:12

rób fotki rób......

ta fotka Czandora co mam w podpisie jest juz mocno nieaktuala bo wyrósł mi na big świnie a ja nawet nie wiem kiedy....

Bibi - spokony i zrównoważony kawaler
Czandor - rozbrykany prowodyl ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
*nicia*
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: *nicia* » 13 września 2007, 9:01

motylek1007 pisze:rób fotki rób......

ta fotka Czandora co mam w podpisie jest juz mocno nieaktuala bo wyrósł mi na big świnie a ja nawet nie wiem kiedy....

to poprosimy o aktualna
I Marka tez - pokaz te prosiaki bo zaczne sadzic ze je wymysliles ;) (żarcik) :szczerbaty:

Obrazek

Marek Li
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Marek Li » 13 września 2007, 11:04

No dobrze. Załączę :-) tylko niech ktoś napisze jak to zrobić :-)

Polecam przeczytanie tematu Jarosa: ogloszenie/wstawianie-zdjec-do-wiadomosci-t166/ Magda_Oska

Marek Li

Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karena » 13 września 2007, 11:30

Tak w ogóle to witam, bo jeszcze się nie przywitaliśmy :papa:
Co do załączania zdjęć, to możesz je wrzucić na fotosik, zmniejszyć do 800 pikseli, potem wybrać adres zdjęcia: "miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)" i skoiować ten link do posta. Czekam na fotki, bo tez jestem ciekawa Cinderelli. :tak:

Duszek [*]

Marek Li
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Marek Li » 13 września 2007, 12:50

Dobra, chyba już wiem. Dzisiaj w nocy powstawiam :)

Marek Li

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 13 września 2007, 12:57

W takim razie czekamy :)

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Marek Li
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Marek Li » 14 września 2007, 1:28

No dobra, to co mam nadzieję bedzie widac to zdjęcia:-) Cinderelki i Animy. Zobaczycie jak Cindulek wyglądała w dniu zakupu i teraz, gdy trochę juz poodrastała:-)
Obrazek z 8 lipca 2007
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek dzisiejsze

Marek Li

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”