Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witam :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
nimpha
Użytkownik
Kontaktowanie:

Witam :)

Postautor: nimpha » 3 sierpnia 2008, 14:47

Witam wszystkich :papa:

W grudniu zeszłego roku postanowiłam kupić sobie zwierzaka. Pies odpadł bo razem z mężem pracujemy. Na kota miałam w dzieciństwie uczulenie. Rybki? Dobre na wygaszacz ekranu. Padło na prosiaka. Kupiłam malutką rudą rozetkę. Niestety, mimo usilnych starań pozostała troszkę dzika. Może ma taki charakter...
W piątek (1.08) poszłam do sklepu poszukać dla niej dużego domku. Nie znalazłam, ale za to teraz mam dwie świnki (samiczki). Wprawdzie siedziałam do 2 w nocy, żeby się upewnić, że duża małej nie rozszarpie (i to na neutralnym gruncie, w wyczyszczonej klatce był armagedon) ale od soboty siedzą sobie już w jednej klatce, choć jeszcze bywają konflikty. Zastanawiam się, kiedy się pokochają. Wiem, że macie w tym temacie duże doświadczenia, sporo czytałam na forum (między innymi jak łączyć) ale może powiecie mi ile czasu może im zająć wzajemna akceptacja.

Tak się zapoznawały:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tak mieszkają: (domek testowy :) będzie taki, ale drewniany i wykorzystam pomysł z matą)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Myślę, że skoro siedzą razem w domku(chociaż w dwóch kontach) to się w końcu dogadają :)

A co do imion... cóż... ja swojego prosiaka nazywałam czule Świnia :P (mąż: Marysia), teraz mam problem z imieniem dla drugiej :)

Pewnie tego posta można rozbić na kilka innych tematów, ale jakoś trzeba było zacząć.

Pozdrawiam i dziękuje za sporo informacji i ciekawe pomysły :)

Asia

Awatar użytkownika

admin
Administrator
Kontaktowanie:

Re: Witam :)

Postautor: admin » 4 sierpnia 2008, 10:16

Witaj serdecznie na forum :) Bardzo ładne świnki.

Awatar użytkownika
Wandzia
Użytkownik
Świnki morskie: Świnki:Wandzia, Cyklop. Chomik: Pysia. Psy: Max, Perła. Koty: Czekoladka, Zuza
Kontaktowanie:

Postautor: Wandzia » 8 sierpnia 2008, 18:33

heh...ale słodkie prosiaczki

Ważne jest to co podpowiada serce niż to co Ci mówi ktoś INNY:(

Awatar użytkownika
yorkunia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: yorkunia » 17 września 2008, 18:01

Witam cię serdecznie na forum :D