Witam wszystkich bardzo serdecznie! Zaczynam swoją przygodę z tymi pociesznym zwierzątkami. Klatkę już mam (120x60x43cm). Uznałem że lepiej żeby była za duża niż za mała. Nie wykluczam w przyszłości dodatkowych prosiaków. Jutro jadę po ośmiotygodniowego samczyka. Trzymajcie kciuki!
Klatka super, normalnie willa Moje mają póki co mniejszą i to we dwójkę, ale na pewno w przyszłości w końcu doczekają się większej, ale pod nią trzeba będzie zrobić przemeblowanie
Pokaż zdjęcia prosiaka jak juz przyjedzie, napisz, jak się miewa
Witaj. Klatkę masz odpowiednią, więc ja na Twoim miejscu brałbym od razu dwa małe samczyki. Unikniesz problemu z łączeniem i świniaki będą szczęśliwsze. Pozdrawiam
Prosiak przywieziony przed chwilą do domu, strasznie zestresowany podróżą. Uciekał przed moją dłonią i nie chciał dać się złapać żeby go wsadzić do klatki. Jednak jakoś mi się udało.
Klatka zrobiona na szybko zaraz po powrocie ze świnką. Czekam jeszcze na drybed, który zamówiłem na allegro i hamaczek.
Szczerze mówiąc - nie mam pojęcia. Świniaka kupiłem w sklepie zoologicznym "Faunaland" w Warszawie. Zwierzaczek był tam od trzech tygodni. Bardzo polecam sam sklep, jak i właściciela. Widać że zoolog z powołania. Wszystkie zwierzaki w sklepie wyjątkowo zadbane. Facet wiele rzeczy mi wytłumaczył, doradził, naprawdę pierwszy raz zetknąłem się z takim profesjonalistą. Co do prosiaczka - schował się w domku i od dwóch godzin nie wychodzi. Położyłem mu trochę sianka w wejściu do domku, nawet nie zauważyłem kiedy je sobie wciągnął do środka Znowu położyłem mu sianko i czekam. Na noc dołożę jeszcze sianka bo pewnie dopiero w nocy odważy się wyjść z domku i sprawdzić nowy teren.
Jak je to wszystko jest na dobrej drodze ja moje świnki tez musiałam po cichu obserwować, jak ledwo co wychylały nos z domku, po nocy wchodzilam do pokoju to jedzenie wymiecione do zera i pełno bobkow, a tak to cisza a teraz przed chwilą musiałam je strącac ze stopy, bo jak mnie widzą to od razu mi się na nogi pchają i proszą o jedzenie
Klatka super oby młody się szybko oswoil świnki są mądre i na pewno szybko zauważy od kogo dostaje smakołyki i kogo ma się nie bać