Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Prosiak sam w domu ;)

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Xenonex
Użytkownik
Świnki morskie: Bogumiła :D
Kontaktowanie:

Prosiak sam w domu ;)

Postautor: Xenonex » 31 lipca 2015, 22:38

Sprawa wygląda tak: jutro (sobota) z rana wyjeżdżam do Warszawy, a wracam dopiero w niedzielę w nocy, albo w poniedziałek rano(jeszcze nie wiadomo) i świnka musi zostać sama ,a ja nie ma możliwości, żeby ją z kimś zostawić. Czy to nie za długo? "Znamy sie" ponad 1,5 roku ;) i martwię sie, czy to nie bedzie dla niej niezdrowo nawet pod względem psychiki... Wiem, że codziennie musi mieć świeże sianko, wodę i jedzenie, ale na prawdę nie mogę jej tego zapewnić na te 2 dni. Proszę o wasze opinie i o pomoc. Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika

Moreni
Użytkownik
Świnki morskie: Momo
Skuld
Ahsoka
Serenada
Kontaktowanie:

Re: Prosiak sam w domu ;)

Postautor: Moreni » 31 lipca 2015, 23:03

Ja swoje zostawiałam na dwa dni (wyjeżdżałam w piątek, wracałam w niedzielę) i jedyne, co mi zademonstrowały po powrocie, to oburzenie brakiem zieleniny. Ale ja mam dwie, więc przynajmniej jak mnie nie ma, to mogą zająć się sobą.

alina_na
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: alina_na » 26 lutego 2016, 13:06

Świnki to bardzo uczuciowe zwierzątka, więc zawsze jest ryzyko, że podczas Twojej nieobecności np. przestanie jeść. Wszystko oczywiście to dość indywidualna kwestia. Na szczęście jeden dzień to nie tak długo, więc nie powinno jej się w tym czasie nic strasznego stać:)

Baront renomowany producent podłóg

Awatar użytkownika
Chillinka
Użytkownik
Świnki morskie: Chilli ur.01.V.15, Ruby ur.08.I.16
Kontaktowanie:

Postautor: Chillinka » 26 lutego 2016, 18:49

Ja też nawet dość często zostawiałam Chilli samą na 2 dni, nie zauważyłam u niej specjalnych negatywnych objawów. Jadła to co miała w klatce (zawsze zostawione na zapas), jedyne co to nie wybiegana, bo musiała być zamknięta w klatce aby nie napsocić.

Scoobana
Użytkownik
Świnki morskie: Kłębek
Kontaktowanie:

Postautor: Scoobana » 26 lutego 2016, 21:26

My też W KOŃCU nauczyliśmy się zostawiać Kłębka samego na weekend, co prawda z fuuuuurą jedzenia ale zawsze. Ma się dobrze po powrocie

Wróć do „Ogólnie”